Ferd-eier Johan H. Andresen kjøper NRK-tomta på Marienlyst i Oslo. Foto: Flickr.com/photos/enerwe

NRKs hovedkvarter solgt

Johan H. Andresens selskap Ferd kjøper NRKs hovedkvarter på Marienlyst i Oslo for minst 3,75 milliarder.
Onsdag, 26 februar, 2020 - 11:18

Ferd

- Ferd er et familieeid investeringsselskap som investerer i et bredt spekter av norsk næringsliv. Ferd hadde en verdijustert egenkapital på 33 milliarder kroner per 30.06.2019.

- Ferd eies av Johan H. Andresen og hans døtre Katharina og Alexandra Andresen. De er henholdsvis femte og sjette generasjons bedriftseiere.

- Eiendom er et av fem forretningsområder i Ferd. Ferd Eiendom utvikler blant annet boligprosjektet Tiedemannsbyen på Ensjø i Oslo, samt flere store boligprosjekter i Asker, Ski og Moss.

- Mer informasjon om Ferds visjoner for Marienlyst på nettsidene til Ferd.

Kilde: NRK

 

– Vi er glade, stole og ydmyke overfor den oppgaven vi nå står overfor. Vi vil skape en bydel som forener NRKs historie, kunnskapsmiljøene ved Universitetet på Blindern og Oslos behov for å bli en grønnere, mer skapende og inkluderende by, sier styreleder Johan H. Andresen i Ferd i en pressemelding, ifølge NTB.

Avtalen sikrer NRK finanisering til å realisere et nytt hovedkontor. Ferd har ambisjoner om å skape en ny, inkluderende og skapende bydel som forener historien til NRK med kunnskapsmiljøene rundt, opplyser selskapet i en pressemelding. 

Hadde det beste tilbudet

– De hadde det totalt sett beste tilbudet. Kontrakten med Ferd gir oss den tiden vi trenger for å finne den best mulige tomta for NRK og et godt økonomisk grunnlag for etablering av et nytt bygg, sier kingkastningssjef Thor Gjermund Eriksen i en pressemelding.

NRKs tomt på Marienlyst er på 85 mål. Ut fra en pris for tomten på 3,75 milliarder, gir det en kvadratmeterpris på drøyt 44.000 kroner. Avtalen gir NRK en minimumspris på 3,75 millioner kroner ved salg, men den endelige prisen er avhengig av hvilken regulering som blir vedtatt for området, ifølge NRK.

Samarbeider med Snøhetta

Selskapet Ferd har samarbeidet med arkitektselskapet Snøhetta for utvikling av tomten. Ferd har tidligere skrevet at de ønsker å bygge 1200 boliger

 

Emneord: 
Tags: