Den nye regjeringen, bestående av Høyre, Venstre og Krf, ble presentert 24.01.2020. Foto: Stortinget (CC BY-NC-ND 2.0)

Regjeringen når et historisk bunnivå

Fremskrittspartiet stiger på nye partimålinger etter regjerings-exit.
Torsdag, 6 februar, 2020 - 12:32

En ny NRK-måling viser at den nåværende regjeringen, bestående av Høyre, Venstre og Kristelig folkeparti (Krf) synker sammenlagt på målingene. Mens velgere strømmer til Fremskrittspartiet (Frp) som nylig forlot regjeringen. Dette er den første målingen etter Frps regjeringsexit, målt i perioden 27.januar-2.februar.

NRK kunne melde at dersom disse målingene hadde vært et valgresultat, ville regjeringen hatt en samlet oppslutning på 26 prosent og 41 mandater på Stortinget. Langt under flertallsgrensen på 85 prosent. I følge NRK gjør dette Erna Solbergs regjering til tidenes minst populære.

I partibarometeret for februar ble Høyre målt til 18,3 prosent, med en nedgang på 4,1 prosent. Frp hadde derimot en oppgang på 5,7 prosent og endte opp på 16 prosent.

– Dette er nok en hyggelig måling som jeg tror bekrefter bildet av at den regjeringen vi var en del av var blitt for grå, kjedelig og ugjenkjennelig for velgerne. Dette er veldig bra, men det er lenge igjen til Stortingsvalget, så vi må jobbe knallhardt hver eneste dag, sier Siv Jensen til NRK.

Erna Solberg på sin side ønsker et bedre og sterkere resultat for sitt parti.

– Det skal vi sloss for, og det tror jeg vi skal få til, sier hun til NRK.

NRK melder at denne målingen viser at styrkeforholdet mellom de borgerlige partiene er i voldsom endring.