De ikoniske OL-ringene. Foto: Alasdair Massie ((CC BY-NC-SA 2.0), Flickr)

Sommer-OL kan bli avlyst

Frykten for coronaviruset kan føre til at verdens største idrettsstevne blir kansellert.
Fredag, 28 februar, 2020 - 10:50

De olympiske leker skal etter planen arrangeres fra 24. juli til 9. august i den japanske hovedstaden Tokyo. Nå er det mulig at lekene blir avlyst på grunn av det smittsomme coronaviruset, som har spredt seg til ulike deler av verden.

Trussel mot lekene

En strategi for å bremse coronasmitten er å avlyse store arrangementer der mange folk møtes. Under de olympiske leker vil nettopp dette skje, når tusenvis av mennesker fra ulike deler av verden møtes. Dick Pound er et av medlemmene i International Olympic Committee (IOC) og har uttalt seg om saken til nyhetsbyrået The Associated Press. 

– Slik smitte er den største trusselen mot lekene bortsett fra krigføring, sier Pound. Han poengterer at han ikke uttaler seg på vegne av hele IOC.

Kan ikke utsettes

Å avlyse lekene er dermed noe som må vurderes, men ifølge Pound er en utsettelse av lekene derimot ikke et alternativ.

– Du utsetter ikke noe så stort som de olympiske sommerlekene. Det er for mange detaljer, så mange land, så mange hensyn å ta i forhold til andre konkurranser og fjernsynets sendeskjemaer, sier Pound.

Pound tror heller ikke at lekene vil bli flyttet til et annet sted. Han tror IOC må ta en avgjørelse om lekene blir avlyst i slutten av mai.