Ullevål sykehus: fem av de totalt 19 smittede er ansatt her. Foto: Bo Valentin (CC BY-ND 2.0 Flickr)

19 coronasmittede i Norge

Det totale antallet smittede i Norge er nå oppe i 19. Fem av disse er ansatt ved Ullevål universitetssykehus.
Mandag, 2 mars, 2020 - 11:08

Det totale antallet smittede av coronaviruset covid-19 har steget til 19 etter at en smittet lege dro på jobb ved øyeavdelingen på Ullevål sykehus forrige uke. Nå sitter 150 ansatte i karantene, og reglene skjerpes for å forhindre videre spredning av viruset. Dette opplyser direktør ved Ullevål sykehus Bjørn Atle Bjørnbeth på pressekonferansen søndag kveld, via TV2.

– Alle som har vært i et smitteområde skal holdes i karantene i 14 dager. Det taksameteret går fra de kom hjem fra smitteområdet. 

Øyeavdelingen der den smittede legen gikk på jobb forrige uke er nå vasket og desinfisert. Sykehuset har bedt om bistand, siden mange ansatte er satt i karantene.

– Det har vært en betydelig utfordring for videre drift, sier direktøren.

Folkehelseinstituttet opplyser på sine nettsider at de fleste som blir smittet trolig vil få luftveissymptomer som vil gå over av seg selv, mens noen vil få alvorligere sykdom med blant annet lungebetennelse.

Videre skriver de at de viktigste rådene for å forebygge smitte med det nye coronaviruset, er god håndhygiene og å unngå unødvendig samvær med personer med symptomer på luftveissykdom.