Andrea Olvin mister ett av de viktigste tilbudene for førerhunden Ortis når parken stenger. FOTO: My Sofie Lie Høgenhaug

Strid om hundepark i sentrum

Stensparken hundeforening føler seg overkjørt etter det ble kjent at parken deres legges ned uten forvarsel. Svaksynte Andrea Olvin har nå startet et opprop for å beholde parken.
Onsdag, 4 mars, 2020 - 12:18

 

Nylig ble det vedtatt at en av Oslos mest populære hundeparker skal legges ned. Hundeparken er en av få inngjerdede hundeparker i Oslo sentrum, og er derfor særlig verdifull for en spesiell gruppe funksjonshemmede med førerhund. Mange blinde og svakssynte er helt avhengig av å kunne slippe hunden sin løs, uten å bekymre seg for at de ikke ser om den stikker av. Denne muligheten mister de når hundeparken legges ned 01.04.2020.

Uenighet rundt prosessen

Nedleggelsen har imidlertid ikke bare opprørt blinde og svaksynte. Stensparken hundeforening har over 1200 medlemmer som bruker parken året rundt. De mener de burde ha fått en sjanse til å forsøke å redusere støyen fra parken og være involvert i beslutningsprosessen. Foreningen forteller dessuten at de ikke har blitt informert om muligheten til å påvirke vedtaket fra miljø- og utviklingskomiteen om å stenge parken.

Nestleder i bydelsutvalget og leder av miljø og byutviklingskomiteen, Gudmund Brede, mener imidlertid at hundeeierne hele tiden har hatt mulighet til å komme med innspill. Han peker på at møtene i bydelsutvalget er åpne for alle.

– Naboene har møtt opp, det har ikke hundeeierne, sier Brede.

I sin begrunnelse av parknedleggelsen, henviser Brede også til en støybefaring gjort av bydelen i naboleilighetene, samt flere videobevis lagt frem av naboene.

Uviss fremtid

Journalen har vært i kontakt med de berørte naboene som har klaget til byrådet. De ønsket ikke å kommentere saken, og henviser til saksdokumentene som var grunnlaget for bydelsutvalget beslutning om å stenge parken.  

Fremtiden til hundeparken og foreningen er nå uviss. Bydelsutvalget skal se på alternative steder å opprette en ny park, men hundeeierne mener bydelen bare vil møte på samme utfordring som de har i dag. Bydelen er tettbebygget og det vil alltid være naboer i nærheten, påpeker Stensparken hundeforening. De har nå startet et opprop i håp om å beholde parken.