FNB demonstrerer mot dyrere parkering og bom i Oslo. Foto: Sofie Martesdatter Granberg

Demonstrerte mot dyrere parkering

Flere partier var representert utenfor rådhuset for å demonstrere mot Oslos nye parkeringspriser.
Mandag, 2 mars, 2020 - 15:49

Til tross for at Oslo fikk en slapsete og sur helg møtte rundt 40 mennesker opp utenfor rådhuset på søndag, for å demonstrere mot bomringen og dyrere parkering. Arrangementet var i regi av gruppen JA til miljø, NEI til bompenger, forløperen til partiet Folkeaksjonen NEI til mer bompenger (FNB). FNB etablerte seg i fjor som et politisk parti og gikk til valg på nettopp bompengesaken.

Skrur opp prisen på parkering 

Datoen for arrangementet var ikke uten grunn satt til 1. mars. Denne dagen gikk nemlig prisen på parkering i Oslo opp med 20 prosent, både parkeringsgebyrer og beboerkort. Arrangementet hadde fått navnet “Nei til bompenger og ja til flere parkeringsplasser i sentrum,” og markerte med dette FNBs to største hjertesaker.

Likevel var det ikke bare FNBs politikere og velgere som hadde møtt opp. Representanter fra FrP, FpU, Liberalistene, Kongelig Norsk Automobilklubb og uavhengige bompengemotstandere var tilstede for å markere sin motstand og holde appeller. 

Måtte melde avbud

Flere talere hadde måttet melde avbud på grunn av sykdom, blant annet skumme makeup-artist og realityprofil Erlend Elias Skoglund Bragstad. Det ble likevel holdt flere innlegg, ved bland annet FrPs Maria Zahler og Liberalistenes Arnt Rune Flekstad, i tillegg til engasjerte privatpersoner. 

I slutten av arrangementet spilte og sang FNB sin egen sang, “Gamle Oslo.” De oppmøtte fikk utdelt teksten og ble oppfordret til å synge med. De titalls som var tilstede slet med å overdøve vinden og bilstøyen fra Spikersuppa, men høyttaleranlegget sørget for at stemningen spredde seg i rådhuskvartalet.