Glemmer aldri 13-årsdagen

Gjennom 93 år har Gerhard Tornholm fått erfare at livet er uforutsigbart, vakkert og brutalt.
Fredag, 18 september, 2020 - 17:30

Gerhard Tornholm ble født i 1927. I dag lever han et harmonisk liv med sin kone, men livet hans har vært fylt av dramatiske hendelser.

Illegalt avisbud

På Gerhards 13-årsdag invaderte tyskerne Norge. Dette førte til at Gerhard selv fikk en aktiv rolle i hjemmestyrkenes sentraltjeneste. Livet ble tidlig alvorlig og hverdagen besto av fotball og skole – og distrubisjon av illegale aviser. 

- Jeg fikk møte mange av disse heltene, forteller Gerhard. Men det var ingen av oss som visste hvem som var hvem, før etter krigen. Jeg tror ingen skjønte hvor farlig det var å holde på med disse tingene, men det var aldri noe alternativ for meg ikke å hjelpe til, forteller han. 

 

 

 

Emneord: