«The Sound of Music» vant prisen for årets musikal under mandagens utdeling. Foto: Scenekvelder / Fredrik Arff

Annerledes prisutdeling

Årets utdeling av musikkteaterprisen ble digital på grunn av koronapandemien.
Fredag, 9 oktober, 2020 - 16:13

Mandag 5.oktober arrangerte Musikkteaterforum en alternativ utdeling av årets musikkteaterpriser fra Teaterkjeller’n i Oslo. Prisutdelingen skulle egentlig funnet sted i mars, men måtte utsettes på grunn av koronapandemien.

Måtte utsette


Henriette Myhre er daglig leder i Musikkteaterforum. Foto: Kai Myhre

I mars da musikkteaterprisen opprinnelig skulle blitt arrangert måtte det hele flyttes på grunn av koronakrisen. Daglig leder av musikkteaterforum, Henriette Myhre, og de andre ansvarlige for arrangementet så seg nødt til å utsette festen.

– På grunn av korona, så måtte vi rett og slett bare utsette. Vi fant fort ut at vi ikke kunne arrangere utdelingen som planlagt, sier Myhre. 

Dette gjorde at Myhre og resten av styret besluttet å flytte hele arrangementet til 2021, og heller lage et mindre opplegg i år for å likevel kunne hedre fjorårets prestasjoner.

– Planleggingen og gjennomførelsen har gått fint. Man kan ikke gjøre noe fra eller til, da må man bare ta utfordringen, og løse den på best mulig vis. Det mener jeg vi har klart, sier Myhre.

Arrangørene besluttet å livestreame utdelingen slik at arrangementet kunne gjennomføres i henhold til smittevernsreglene.

– Vi valgte å ha en streamingløsning på musikkteaterprisen i år slik at vi fikk gitt ut alle prisene for 2019, forteller Myhre.

Stakk av med prisen for årets musikal

Prisen for årets musikal ble mandag kveld delt ut til Scenekvelder sin produksjon av «The Sound of Music» på Folketeateret i Oslo. Regissør Lars Jacobsen er svært fornøyd med annerkjennelsen.


Lars Jacobsen regisserte Folketeaterets versjon av “The Sound of Music”. Foto: Scenekvelder / John Andresen 

– Jeg synes det var veldig fint, vi har lagt ned vanvittig mye arbeid i det. «The Sound of Music» er den første produksjonen jeg har hatt regi på alene. Det betyr mye, sier Jacobsen.

Det var hele 119 personer involvert i produksjonen, alt fra skuespillere til fotografer.

– Barna startet allerede med øvinger ett år før premieren, i tillegg hadde vi 8 uker med sceneprøver for alle de involverte skuespillerne. Vi har også brukt mange timer til både planlegging og lytting, sier Jacobsen.

Jacobsen synes det er viktig at musikkteaterprisen arrangeres hvert år.

– Det er utrolig viktig at musikkteaterbransjen får annerkjennelse og litt høyere status enn den har hatt tidligere, legger han til.


Lena Kristin Ellingsen vant prisen for årets musikalartist for rollen som Maria Rainer i «The Sound of Music». Foto: Scenekvelder / Fredrik Arff

Egen prisutdeling siden 2013

Ifølge musikkteaterforum sin nettside hadde musikkteaterprisen sin første utdeling i 2013 for sceneåret 2012, og hedrer alle landets musikaler og musikalartister. Prisene for årets musikalartist og årets musikal deles ut hvert år, i tillegg deles det ut en ærespris enkelte år. Prisvinnere vurderes av en fagjury, og målet med utdelingen er å inspirere og motivere innenfor det profesjonelle musikkteaterfeltet.

Hilde Lyrån vant årets ærespris.

Emneord: