Illustrasjonsfoto: Christopher Michel/flickr

Avlyste demonstrasjoner over hele landet

World Saving Hustle skulle arrangere demonstrasjoner over hele landet, men ble nødt til å avlyse på grunn av COVID-19.
Onsdag, 14 oktober, 2020 - 10:07

World Saving Hustle (WSH) planla å holde flere demonstrasjoner rundt hele landet mot norsk hvalfangst, men valgte å avlyse på grunn av COVID-19. Siden Norge har hatt stigende smittetrend bestemte WSH seg for at det var lurest å avlyse demonstrasjonene, og flytte de til en senere dato. WSH ber i stedet folk å signere en underskriftskampanje de holder siden de ikke holder demonstrasjoner.

World Saving Hustle er en ikke-politisk organisasjon som fokuserer på naturvern, dyrerettigheter og menneskerettigheter.

Den internasjonale hvalfangstkommisjonen vedtok i 1982 et forbud mot hvalfangst, men Norge reserverte seg mot forbudet og startet opp med hvalfangst igjen i 1993.

Norge er ett av tre land som fortsatt driver med kommersiell hvalfangst, og flere organisasjoner har prøvd å stoppe dette. Greenpeace hadde en rekke protester på 80- og 90-tallet, men skrev i en pressemelding i 2017 at saken mot hvalfangst er stort sett vunnet.

“I dag er norsk hvalfangst en døende næring. De årlige kvotene blir ikke tatt, markedet er svært svakt, stadig færre hvalfangst-skuter reiser på fangst og stadig flere hvalfangerne går av med pensjon. Opp til 750 vågehval blir tatt langs norskekysten per år, og fangsten sysselsetter mindre enn 100 årsverk.” skriver Greenpeace i pressemeldingen.