Emil Midtbø Sundal og resten av Bækkelaget-gutta måtte seg seg slått av trøndersk motstand søndag kveld. Arkivfoto: Torstein Sagbakken.

Bækkelaget ble et nummer for små mot Kolstad

Bækkelagets herrelag i håndball tapte 25-29 under søndagens batalje i REMA 1000-ligaen på Nordstrand Arena.
Mandag, 12 oktober, 2020 - 14:57

Etter sju spilte kamper i toppserien lå det unge Bækkelaget på en imponerende tredjeplass i toppserien. Under trener Jørgen Laugs ledelse har flere av de unge spillerne tatt store steg, men under søndagens hjemmekamp mot Kolstad møtte de sine overmenn og tapte med fire mål. 

– Surt resultat. Det var en jevn og tøff kamp, men i kveld var vi dessverre ikke gode nok, sier Laug til Journalen. 

Jevn førsteomgang

Starten av kampen var en jevnspilt affære. Fire mål fra hjemmelagets storscorer Emil Midtbø Sundal resulterte i at det sto 12-12 til pause på Nordstrand. 

– Vi har god defensiv kontroll i førsteomgangen når vi kun slipper inn 12 mål, konkluderer Laug. 

Over i den andre omgangen fortsetter det jevne banespillet, men det blir for mye stang ut for vertene. I tillegg klarte ikke Bækkelaget å opprettholde det solide, defensive forsvarsspillet.

– Utover i andreomgangen mister vi det defensive grepet og gir Kolstad en ledelsen vi ikke klarer å innhente, sier han. 

Kolstad har fått en svak start på sesongen, men har på papiret et mannskap som gjør at trønderne skal kunne kjempe om en topplassering i toppserien.

– Uansett hadde vi håpet på et poeng, innrømmer Laug. 

Ny hjemmekamp i vente

Allerede neste søndag kan Bækkelaget revansjere tapet i egen hall. Da kommer Halden på besøk som kun står med fire poeng på de syv første kampene. Laug avfeier at det blir en enkel kamp. 

– De har kommet skeivt ut fra start, men Halden blir en tøff match. Nylig hentet de den knallgode keeperen Morten Nergaard, sier han.

Den neste uken kommer Bækkelaget til å jobbe med angrepsspillet. Laug ønsker enda bedre flyt og mer kollektiv tankegang. 

– Dere har fått en god start på sesongen. Hvor høyt kan dere havne på tabellen ved sesongslutt?

– Man håper alltid å havne høyt. Vårt mål er å havne på en sjetteplass eller høyere oppover. Det hadde vært deilig om vi slipper en kamp mot nedrykk.  

KAMPFAKTA:

Bækkelaget 25 (12)

Kolstad 29 (12)

Rema 1000-ligaen håndball, herrer

Nordstrand Arena 

Bækkelaget: Mats Bjørnstad, Markus Fartum, Anders Huse, Roald Lien (1), Emil Midtbø Sundal (6), Markus Foslund Niv, Oscar Aleksander Lysgård (3), Nicolay Wiig, Sondre Bjørnegn, Trym Kopperud Johansen (5), Fabian Sandven (2), Sander Rogne Myklebust (1), Christian Windt Ekeberg (2), Aksel Andre Strupstad (4), Henrik Jevnaker, Henrik Rifseim-Sjøstrøm 


Trener Jørgen Laug ser fremover mot Halden-oppgjøret etter søndagens tap mot Kolstad. Arkivfoto: Torstein Sagbakken. 

 

Emneord: