Flagget er på plass utenfor de nye lokalene. Fra venstre: Styreleder Lars Erik Hegna, daglig leder Linnéa Fagerlund og hovedtrener Eivind Park Pettersen. Foto: Anabelle Bruun

CrossFit Horten får nye lokaler

CrossFit Horten har siden de startet opp byttet både eier og lokale. Nå er de nødt til å flytte igjen, men eierne forblir de samme.
Fredag, 30 oktober, 2020 - 13:40

Etter fem år på Broms, blir lokalene deres snart revet. Det har de vært klar over lenge, men de hadde håpet at det ville ta litt lenger tid. Da den endelige beskjeden kom i februar, ble de nødt til å finne nye lokaler fort. Nå forteller daglig leder, Linnéa Fagerlund at “boxen”, altså senteret, åpner på nytt i Beverstien syvende november. 

– Vi er veldig fornøyd med de nye lokalene, det tror vi også at medlemmene våre kommer til å bli, sier Fagerlund. 

Større plass

CrossFit Horten har omlag 140 medlemmer, hvor gjennomsnittet deltar på tre-fire timer i uka. Siden koronapandemien inntraff, har de begrenset seg til maks åtte deltakere per økt for å opprettholde to-metersregelen som gjelder på treningssentere. Nå flytter de inn i større lokaler, og kan derfor utvide til tolv personer per økt.

 


Her gjøres det klart for åpning syvende november. Foto: Anabelle Bruun

– Vi er aldri mer enn tolv medlemmer per trener uansett, koronarestriksjoner eller ei. Det er viktig for oss at medlemmene føler seg sett, og at de hører navnet sitt minst tre ganger i løpet av en økt, forklarer hovedtrener Eivind Park Pettersen.

Det er han som tidligere har satt opp programmene for hver økt på senteret, som vanligvis varer i toppen 20 minutter. Da har treneren som ledet økta valgt oppvarming -og mobilitetsøvelser, slik at treningen totalt varer i omtrent en time. 

– Nå går vi fra å lage treningsopplegg selv, til å kjøpe. De nye programmene inneholder komplette økter, ikke bare hoveddelen av en økt slik som tidligere. Det gjør at vi som er trenere virker mye mer samkjørte, sier Pettersen.

Endret konsept

Treningsform og varemerke

CrossFit er en treningsform og et registrert varemerke som ble startet av amerikaneren Greg Glassman i 2000. Treningen kombinerer elementer fra styrkeløft/styrketrening, turn, eksplosiv trening, fartstrening, olympisk vektløfting, kettlebells, kroppsvektøvelser og utholdenhetstrening.

Kilde: Norsk Helseinformatikk

Det var Kamil Hagberg som startet opp CrossFit Horten i januar 2013, den gang midt i sentrum. Etter en periode ble det bestemt at navnet skulle endres til 4D Horten, et konsept Hagberg ønsket for å skape noe eget, ifølge dagens eier.

– 4D var Kamil sin baby, det var veldig tilknyttet han. Vi ble derfor fort enige om å bli et CrossFit-senter igjen da han trakk seg, sier Fagerlund. 

– En av forskjellene er at 4D var styrt av ulike spesialiseringsperioder. Det er motsatt av hva som er filosofien til CrossFit, forklarer styreleder Lars Erik Hegna. 

Når de flytter denne gangen, skal dagens konsept bevare, men de går stadig mot en mer rendyrka CrossFit-metode. Det betyr høyere intensitet, og kortere økter. 

– Målet med denne treningsmetoden er å bygge generelt god helse. Dersom du deltar på minst tre økter i uka, trenger du ikke trene noe utenom for å komme i form, påstår Eivind Park Pettersen.

 

 

 

 

Emneord: 
Tags: