Vilde Smeby Hammershaug har allerede registrert seg som digital bøssebærer under årets TV-aksjon. Foto: Guro Asdøl Midtmageli

Digitale bøssebærere for årets TV-aksjon

Årets TV-aksjon blir annerledes enn tidligere. I år kommer ikke bøssebærerne på døra, men digitale bøsser er opprettet, slik at man kan klikke seg inn og gi sitt bidrag.
Tirsdag, 6 oktober, 2020 - 11:21

Det kommer ingen hyggelige bøssebærere og banker på døra 18. november, i år foregår alt digitalt på grunn av koronaepedemien. På TV-aksjonens hjemmesider kan man kan allerede nå gå inn å registrere seg som bøssebærer. Innsamlingen startet 5. oktober og er åpen til 1. november. 

Vil bekjempe plastproblemet

I år går pengene fra TV-aksjonen til WWF´s arbeid for å redusere mengden plast i verdenshavene. Hvert år dumpes det åtte millioner tonn med plast i havet. Dette går ut over dyre- og plantelivet i havet, som igjen påvirker oss. WWF vil gjennom konkrete tiltak som å forbedre avfallssystemene der problemet er størst, jobbe for å redusere og bekjempe plastutslipp i havene våre.

Hovedårsaken til at så mye plast havner i havene er ingen eller dårlige avfallshåndteringssystemer hos de landene som produserer mest plast. Dette vil WWF gjøre noe med, og midlene som samles inn under årets TV-aksjon vil derfor gå til konkrete tiltak i Indonesia, Thailand, Filipinene og Vietnam.

På sin hjemmeside skriver WWF at de med dette arbeidet vil etablere og forbedre eksisterende avfallssystemer i samarbeid med lokalbefolkningen, næringslivet og myndighetene. Utslippene til elver og hav skal reduseres med 7000 tonn årlig. WWF har et mål om null plast på avveie innen 2030, og vil også jobbe med å samle inn og resirkulere søppel ellers i naturen.

Les mer om målene her

Digitale bøsser når lenger

Simen Knudsen fra Nordic Ocean Watch mener at årets digitale innsamling kommer til å nå ut til flere, og han tror det norske folk kommer til å være minst like gavmilde i år.

– Det er viktig at studenter og unge hjelper foreldre, besteforeldre og oldeforeldre å donere til bøssene. Kommunikasjonsteknologi som smarttelefonen er jo kanskje en av de viktigste velferdsteknologiene vi har, så her er det mulig å slå flere fluer i en smekk, sier Knudsen. 

Nordic Ocean Watch jobber daglig med å ta vare på havet gjennom å engasjere og informere. Organisasjonen arrangerer strandrydding ulike steder langs den norske kyst flere ganger i året. Nordic Ocean Watch er en av flere viktige bidragsytere under årets TV-aksjon.

Les mer om Nordic Ocean Watch her

Hvis du vil registrere deg som digital bøssebærer, eller gi et bidrag til en allerede eksisterende bøsse, kan du gå inn på https://blimed.no/ eller https://www.spleis.no/bosser

 

Emneord: