Khitm Jbouli er elev ved Setesdal videregående skole avdeling Hornnes. Foto: Sedra Harira

Diskriminering finnes fortsatt i Norge

Det er fortsatt mange med utenlandsk bakgrunn som vil fortsette å studere, men på grunn av diskriminering og rasisme har de det ikke nødvendigvis så bra på skolen.
Onsdag, 14 oktober, 2020 - 12:46

Khitm Jbouli er 51 år og går sitt andre år på helse og oppvekst ved Setesdal videregående skole avdeling Hornnes. Hun kom til Norge for tre år siden og mener at hun trenger å være i klasse med voksne og andre med utenlandsk bakgrunn, for da får hun mer hjelp enn å være med ungdommer.

– I fjor var jeg på voksenopplæringen på Hornnes videregående skole. Alle som var med, var utlendinger og vi hadde det kjempebra. Vi fikk ekstra hjelp og lærerne snakket tydelig i timene. Mens nå går jeg på andre året med ungdommer og har det ikke så bra. Jeg stresser mye og klarer ikke å følge med fordi lærene snakker fort, forteller Jbouli.

Hun opplever diskriminering på skolen, og klarer ikke å fortelle det til noen.

– I tillegg er det noen elever som er rasistiske. Noen sier ting som viser at jeg er utlending og at jeg er ikke like de. Jeg føler meg utenfor, sier Jbouli. 

 

Diskriminering forekommer

I følge Integreringsbarometer fra Institutt for samfunnsforskning mener åtte av ti nordmenn at det forekommer diskriminering i noen eller stor grad i Norge. Hentet fra Aftenposten. 


Kilder: Institutt for samfunssforskning

Kilder: Aftenposten.no

 

Emneord: