Kunder vil ikke kunne fylle handleposene sine med PlayStation 5 den 19. november. De må isteden vente på en postpakke. Foto: Joakim Mangen/Elkjøp Norge

Dropper fysiske salg av PlayStation 5

Sony, produsent av PlayStation 5, ønsker ikke at salget av den nye spillkonsollen skal bidra til koronasmitte.
Fredag, 30 oktober, 2020 - 18:56

Om drøye tre uker, den 19. november, har PlayStation 5 lansering her til lands. Når den for mange etterlengtede dagen kommer, vil det trolig ikke være mulig å kjøpe en PlayStation 5 og gå ut av butikken med den samme dag, verken i Oslo eller i resten av Norge. Grunnen til dette er at Sony, produsent av PlayStation 5, ikke ønsker å bidra til store folkesamlinger i butikker verden over, der alle er på jakt etter den splitter nye spillkonsollen.

Det var Gamer.no som først omtalte saken. De skal angivelig ha fått innsyn i en intern beskjed hos et forhandlerledd, der kommer det frem at Sony oppfordrer til nettsalg hos flere norske aktører. 


Gamingansvarlig i Elkjøp Norge, Nils Martin Øyo, bekrefter overfor Gamer.no at salget av PlayStation 5 primært vil foregå på nett. Foto: Elkjøp Norge 

Ikke et påbud

I artikkelen hos Gamer.no nevnes det at aktørene ikke har fått et påbud om å stanse fysiske salg, men at Sony heller har kommet med en oppfordring om å utføre salget digitalt. 

Gamingansvarlig i Elkjøp Norge, Nils Martin Øyo, bekrefter at Elkjøp ikke kommer til å selge PlayStation 5 i deres fysiske varehus.

– Vi kommer ikke til å selge PlayStation 5 i våre fysiske varehus på lanseringsdatoen 19. november. Etter oppfordring fra Sony via Nordisk film var vi enige om løsningen vi nå går for, og kommer til å tilgjengeliggjøre et begrenset antall konsoller via vår nettbutikk, sier Øyo.

Også Coop Norge har fått oppfordring om å ikke selge konsollsen fysisk i sine butikker.

– Vår leverandør av PlayStation 5 har videreformidlet et ønske fra Sony om at de nye spillmaskinene ikke selges i butikk under korona-pandemien, men i stedet legges ut for salg i nettbutikker, sier kommunikasjonssjef i Coop Norge, Harald Kristiansen, til Gamer.no. 

Forståelig

En som ikke lar seg påvirke av en slik nyhet er pedagogikkstudent Tommy Berntzen (22). Han er en av mange som allerede har bestilt PlayStation 5 på nettet. 

– Jeg forhåndsbestilte PlayStation 5 tidlig i høst, så dette påvirker ikke meg noe særlig. Jeg synes likevel det er fint av Sony å ikke ville bidra til økt smitte.

PlayStation 5 har lansering i Norge den 19. november, men mye kan tyde på at konsollen allerede er utsolgt hos flere aktører.