Kulturminister Abid Raja ledet åpningsseremonien av nye Jordal Amfi. Foto: Daniel Kjellgren

Åpnet ny storstue med seier

«Iskrigerne» innviet nye Jordal Amfi med 4-1 seier, og sendte lillebror fra «løkka» hjem slukøret.
Mandag, 12 oktober, 2020 - 16:34

«Vålerenga kjerke» gikk sin sedvanlige gang over høyttaleranlegget før kamp. De 200 supporterne som hadde vunnet billett-lotteriet, stod i tradisjonens tro, oppreist og fulgte den legendariske låten strofe for strofe, akkurat som i gamle dager. Og på samme måte som «kjerka på åsen bak», så har Jordal Amfi, tross enorme forsinkelser, endelig reist seg fra asken.

– Det er helt fantastisk og endelig være tilbake på Jordal, etter mange år på Furuseth. Det er det råeste idrettsanlegget i Norge, det er ingen som har noe liknende. Dette er starten på en ny æra for Vålerenga Ishockey, sier styreleder Jan Tore Kjær.

Til tross for stor optimisme og lettelse over at den første offisielle kampen på nye Jordal Amfi er unnagjort, så ble åpningen ikke den folkefesten Vålerenga Hockey hadde sett for seg for noen knappe måneder siden.

– Normalt ville det vært utsolgt og 5.500 mennesker på en sånn kamp. Så det er litt vondt og trist at det ikke kunne være mer enn 200 tilskuere tilstede. Men sånn er verden på grunn av Covid-19, så vi må bare se fremover, sier Jan Tore Kjær.

Tøffe tak under den første offisielle kampen i nye Jordal Amfi. Foto: Daniel Kjellgren

Tidlig kalddusj

Lørdag kveld var det nemlig duket for den første offisielle kampen i nye Jordal Amfi, når Vålerenga gjestet by-kamerat Grüner Hockey. Det endte med en kontrollert seier for «Iskrigerne» fra Vålerenga.

– Kampen generelt er kanskje ikke den beste kampen vi har spilt, men vi vinner og det er det viktigste, sier tidligere keeper-profil og markedssjef i Vålerenga Hockey Glenn Jensen.

Til tross for en noe klønete åpningsseremoni, signert kulturminister Abid Raja, og ganske glisne tribuner, så var det to heltente lag som entret isen i Oslo sin nye stor stue.

Og det var Grüners Carl Wassenius som fikk æren av å signere det første målet i nye Jordal Amfi. Når han etter 2 minutter og 30 sekunder sendte Grüner i føringen, etter at Vålerenga hadde pådratt seg en tidlig to-minutter.

Etter en litt frynsete start, handlet derimot det meste om hjemmelaget i den første perioden. Og etter 8,5 minutt var det selvfølgelig Vålerenga-gutt Jonas Oppøyen som dro seg fri, og elegant brakte balanse i regnskapet.

Fortsatte der de slapp

Et par minutter ut i andre periode så var det nok en gang Jonas Oppøyen som tok ansvar for hjemmelaget, og kriget inn en løs puck. Korttid etter doblet svenske Tobias Lindstrøm ledelsen for by-storebror Vålerenga med en flott styring.

Derifra og ut kontrollerte hjemmelaget kampen. Colin Spaberg Olsen fastsatte resultatet til 4-1 snaue ti-minutter før slutt, noe som også ble spikeren i kista for laget fra «løkka».

Vålerenga står dermed med tre seire av tre mulige, og topper Fjordkraftligaen etter tre serierunder.

­ ­– Vi spiller hockey for å vinne kamper og har vunnet tre av tre så langt. Det hjelper på selvtilliten til gutta, noe som blir viktig å ta med seg inn i den kommende uken, sier Glenn Jensen.