Kulturhusets strikkeklubb inviterte til Strikk&drikk onsdag 7. oktober. Foto: Ingeborg C. Breivik

Et strikk i riktig retning

Etter en lang og vanskelig periode for kultur- og utelivsbransjen, begynner endelig noen av de sosiale arrangementene å starte opp igjen, for eksempel Kulturhusets Strikk&drikk.
Fredag, 9 oktober, 2020 - 20:26

Koronapandemien har medført konsekvenser for alle deler av samfunnet. Spesielt kultur- og utelivsbransjen har blitt hradt rammet etter krav om minst én meters avstand og forbud mot servering av alkohol etter klokken 24. Mange har måttet permittere og si opp arbeidere, og i de verste tilfeller, stenge ned bedriftene. Nå kan det likevel se ut til at ting lysner for disse bransjene, da flere og flere arrangementer begynner å starte opp igjen. Dette er arrangør og leder av strikkeklubben, Strikk&drikk, svært glad for. 


Ninaz Khodabandeh er glad for å få arrangert en sosial kveld med andre strikke-entusiaster. Foto: Ingeborg C. Breivik

Et stort savn

Ninaz Khodabandeh har arrangert strikkeklubb på Kulturhuset én gang i måneden – med pauser i juni og juli – siden oktober 2017. Dette tok brått slutt når koronapandemien inntraff. 

– Strikk&drikk handler ikke om å drikke, man kan drikke kakao for den del. Det vi ønsker å få til er den koselige kaféstemningen hvor man sitter rundt et bord og strikker og prater. Jeg har savnet det veldig, det er lett for å føle seg ensom nå for tiden, og derfor tror jeg det er viktig å få til ting som dette, sier hun. 

Hun forteller videre at hun arrangerte en strikkeaften for en måned siden også, og at det var årets første. 

– Det første arrangementet vi holdt var veldig lavterskel, vi reklamerte nesten ikke for det, og det var nesten ingen som møtte opp. Dette er den første Strikk&drikk-kvelden etter lockdown, som føles vanlig, forteller hun.


Khodabandeh strikker på en lue som matcher skjerfet hennes. Foto: Ingeborg C. Breivik

Var nølende til å starte opp igjen

Arrangøren forteller at hun var nølende til å gjenoppstarte strikkeklubben fordi at hun ønsket å overholde sin del av ansvaret i den nasjonale dugnaden, og bidra til å holde smitten nede, blant annet gjennom sosial distansering. 

Likevel er hun fornøyd med valget om å arrangere Strikk&drikk igjen. Hun føler seg trygg på at Kulturhuset overholder Helsedirektoratets smittevernskrav til utesteder, med minst én meter mellom bordene, bordbestilling og smittesporing. 

Også gjestene som møtte opp følte seg trygge på arrangementet.


Venninnene Esther Haugland (t.v.) og Maren Elise Bengtson (t.h.) strikker på årets julegaver. Foto: Ingeborg C. Breivik

De to besøkende forteller at de føler seg trygge på arrangementet, og at de merker tiltakene som er tatt for å begrense smitten. 

– Det er mange færre her enn de forrige gangene jeg har vært her. Det er virkelig en stor kontrast, forteller Haugland. 

Bengtson nikker og sier at stemningen også er annerledes - før har det vært mindre plass til å bevege seg, og mye høyere lydnivå. 

– Det er utrolig koselig å kunne møtes på denne måten, og å få møtt folk og tatt seg en øl uten at man føler at man setter seg selv eller andre i fare, fortsetter hun. 

Et ansvar overfor kultur- og utelivsbransjen

– En stor grunn til at jeg valgte å starte Strikk&drikk opp igjen, tross koronasituasjonen, er fordi jeg føler at vi som forbrukere har et ansvar overfor de som jobber i kultur- og utelivsbransjen, sier arrangøren.

Khodabandeh pleide selv å jobbe på Kulturhuset. Hun forteller at det var derfor hun fikk lov til å bruke Kulturhusets lokaler til strikkeklubben hennes. Nå ønsker hun å hjelpe til med å bevare de 50 arbeidsplassene som befinner seg på Kulturhuset, og en måte å gjøre det på er ved å arrangere Strikk&drikk.

– Det kommer gjester i forbindelse med Strikk&drikk-kveldene, og de bruker penger her - så enkelt er det, forklarer hun. 


I baren på Kulturhuset serveres det både mat og drikke. Foto: Ingeborg C. Breivik

Khodabandeh avslutter med at hun også synes det er fint å kunne bidra til at folk får møttes på en trygg og trivelig måte. Fremover planlegger hun å arrangere Strikk&drikk én gang i måneden, slik som hun pleide før koronakrisen satt en stopper for det. 

 

 

Emneord: