(F.h) Burlesque-danser og danseskolegrunnlegger Christie Gustavsson med sin faste showvert og sanger Channette Ström, gleder seg til å returnere på scenen. Foto: Ingrid Fossnes

Forbereder seg til etterlengtet show

Etter en stille periode under pandemien, har nå danseskolen Oslo School of Burlesque fullbookede klasser og flere på venteliste. Nå lover de endelig show.
Mandag, 12 oktober, 2020 - 21:09

Etter at det åpnet seg å øve i studio, er høstsemesteret på Oslo School of Burlesque på Kyrre Texnæs studio i full gang. Her undervises flere klasser ukentlig i tre ulike nivåer for både erfarne og uerfarne dansere. Etter hvert semester er det elevshow med innøvde koreografier og solonumre. Grunnlegger og danseskolelærer Christie Gustavsson med Channette Ström som fast vert, gleder seg til å endelig returnere på en scene.

Avventer avsløring

Danselæreren og showverten, som går under aliasene Kiki Chérie og Mama Emcee når de står på scenen, har kjent på savnet av å underholde. Nå har de funnet et lokale som virker svært aktuelt, nemlig i kjelleren på gastropuben Colonel Mustard – rett ved sitt eget dansestudio.

Når blir neste show? 

 – Vi vil ikke avsløre for mye nå, og avventer med å dele mer informasjon til etter 12. oktober, svarer showvert Ström.

12. oktober lettes enkelte nasjonale restriksjoner, og erstattes av lokale tiltak. Koronatallene i Oslo kommune har den siste tiden vært økende, og Oslo kommune har nå påbud av munnbind i kollektivtrafikk og forbud av mer enn 50 personer på arrangementer innendørs. Duoen er enige i at savnet av å stå på scenen er sterkt, men at de nå prioriterer smittesikkerheten.

– Vi ønsker ikke å risikere noe med tanke på sikkerhet. Det er klart det er kjedelig, men da får vi mer tid til å øve, svarer danselærer Gustavsson optimistisk.


I kjelleren på Colonel Mustard ligger Sennepen scene. Foto: Ingrid Fossnes

En dans for alle 

Mens hovedstaden venter på å roe smittespredningen, sitter ikke danseskolen på latsiden. Det øves iherdig flere ganger i uken på tre ulike nivåer. Grunnleggeren av danseskolen er under sitt alias Kiki Chérie en erfaren Burlesque-danser med flere tittelseiere, og står selv som danselærer for klassene. Her ønsker hun velkommen til alle som drømmer om å få en smak av glitter, fjær og glamour.

Hvem er det som melder seg på?

– Vi har hatt alle aldre, kjønnsidentiteter og nivåer gjennom de 5 årene vi har holdt på. Alder varierer som regel mellom 18 til 60 år, så det er aldri for sent, forklarer danselæreren.

Ved spørsmål om alle kan bli en burlesque-danser, nikker danselæreren utvilsomt. Hun forklarer at danseskolen ikke bare introduserer glitter og stas, men at det gjemmer seg mye baseteknikk bak det øyet ser. Hvordan å gå i hæler, bli scenevant og bære en selvsikker holdning står høyt på øvingsplanen. Det mener hun alle har godt av.

 –  Forskjellen med burlesque og annen dans er at det rommer for mer humor, karakter og frihet. Man trenger ikke være ung eller trent! Vi ønsker at man skal ta den plassen som man har fortjent – sånn som man er.

Misforstått

Med utsolgte danseshow og arrangementer, er det ikke noe tvil om at osloborgerne ønsker mer av den glitrende og lettkledde danseformen. Selv er Gustavsson og Ström sikre på at mange holder seg blant publikum fremfor å gå på scenen fordi de er redde.

- Mye skyldes nok janteloven og at folk er redd for hva andre skal tro. Det må ikke misforstås med stripping og at man må kle av seg, svarer Gustavsson.

Danseskolelæreren forteller at mange av publikummerne er lojale, og ser på show etter show, og at de også melder seg på dansekurs etter at de har sett forestillingene. Innen dette har flesteparten muligens kun hatt et forhold til danseformen etter å ha sett filmen «Burlesque» fra 2010 med Christina Aguilera i hovedrollen.

Misforstår folk hva burlesque er?

 – Absolutt. Mange blir overrasket over hvor mye dans, humor og mentalt arbeid som ligger bak. Det er ikke bare å kle av seg, men heller ikke Christina Aguilera og budsjett på flere millioner, utdyper Ström.

De er begge enige i at det er givende å se utviklingen fra folk er påmeldte til de fremfører på en scene, og håper på dette i nærmeste fremtid. Nå gleder de seg til å avsløre neste show.

Emneord: 
Tags: