Forener håndarbeidet og litteraturen på Deichman Bøler

Tross lite oppmøte holder Maibritt Christensen liv i Strikk og lytt på Deichman Bøler, hvor strikke- og leseglade kan møtes for både strikkeråd og litteratur.
Fredag, 9 oktober, 2020 - 09:41

– Det er hyggelig å strikke i kor! 

Maibritt Christensen er initiativtaker og frivillig på arrangementet Strikk og lytt. Hver første onsdag i måneden samles hun og deltakere på Deichman Bøler. 


Deichman Bøler. Foto: Saga Eline Jonsson Hoff

 


Maibritt Christensen strikker på et sjal. Foto: Saga Eline Jonsson Hoff

Virkelighetsflukt med strikkepinner og romaner

– Strikking er både hyggelig og beroligende, nesten meditativt. På den andre siden er lesing noe jeg alltid har likt; en slags virkelighetsflukt. Samtidig er det vanskelig å strikke og lese på samme tid. Derfor leser jeg en valgt bok mens deltakerne strikker, sier Christensen til Journalen. 

Men roen til å lene seg tilbake mens pinnene går og maskene tilføyes lar vente på seg. Deltakerne får først tid til hjelp med arbeidet, før brillene kommer på og sidene blas den siste halvtimen. 

 

Mer enn én meters avstand

Suhanthini Senthursasan har benyttet seg av Strikk og lytt i to måneder, og mener det er et godt tilbud.


Suhanthini Senthursasan kommer på Strikk og lytt for tips og triks. Saga Eline Jonsson Hoff

– Jeg er nybegynner på å strikke, så det er fint å kunne lære noen tips og triks. Samtidig skulle jeg ønske det var mer enn én gang i måneden, sier Senthursasan. 

Men flere kvelder mener Christensen det dessverre ikke er publikum til. Det nye oppsvinget for håndarbeid og strikking skulle kanskje tilsi at det var full sal denne onsdagen på biblioteket. Derimot er det kun to deltakere som har møtt opp til kveldens Strikk og lytt. 

Maibritt mener årsaken til generelt lavt oppmøte skyldes dårlig dekning og annonsering av tilbudet, i tillegg til at det allerede er mange andre tilbud for strikkere i Oslo. 

En gang iblant kommer også kjente forfattere for å lese fra egne bøker. Den lokale forfatteren Tove Nilssen, kjent for sin skildring av oppveksten og livet i drabantbyen, er av dem som har gjestet strikkerne. 

– Da er det naturligvis flere som dukker opp, også uten strikketøy, fortsetter Christensen. 

 

Emneord: