Helsfyr T-banestasjon. Foto: Neda Bermeki.

Foreslår billettfri passasje på Helsfyr

Jens Kristian Øvstebø (V) foreslår en billettfri passasje gjennom Helsfyr T-banestasjon.
Torsdag, 29 oktober, 2020 - 13:13

Gamle Oslo ventres gruppeleder Jens Kristian Øvstebø mener at man skal kunne bruke Helsfyr t-banestasjon som undergang, uten å måtte kjøpe Ruter-billett.


Øvstebø mener at en billettfri passasje vil gjøre folkets hverdag enklere. Foto: Atle Bekken. 

Han sier at det vil være en smal sak å gjøre hverdagen enklere for folk, ved å la dem benytte Helsfyr t-banestasjon som fotgjengerundergang. 

– Da kan folk komme seg raskt og tørrskodd mellom boligene og buss-knutepunktet på den ene siden, og arbeiderplassene på den andre, uten å måtte løse Ruter-billett, skriver Øvstebø i forslaget

Helsfyr er et område hvor mange ferdes hver dag. T-banestasjonen ligger under E6, hvor de fleste arbeidsplassene befinner seg på vestre side og de fleste boliger og buss-knutepunktet på østre side, står det i forslaget på Oslo kommunnens hjemmesider

Flere gågater

Stian Amadeus Antonsen, Svs gruppeleder i Gamle Oslo er for forslaget. 


Stian Amadeus Antonsen (SV) stemte for Venstres forslag. Foto: Jo Staube. 

– Det er viktig at vi gjør det så enkelt som mulig for fotgjengere å komme seg rundt i byen, og dette forslaget er et lite skritt i den retningen, sier Stian Amadeus Antonsen. 

Antonsen forteller at Sv vil fortsette arbeidet i Oslo med å lage flere gågater, redusere biltrafikk og legge til rette for myke trafikanter i byen vår. 

– Vi håper at Ruter følger opp, slik at det blit enkelt for folk å bruke denne snarveien, forteller han. 

Barn og eldre risikerer ikke farlige situasjoner

Det er umulig for folk å gå over motorveien, ved å benytte sykkelstein som følger Grenseveien. Dette gjør veien mellom torget ved Strømsveien og buss-knutepunktet veldig lang. Dessuten er den uten tak- dekke, noe som spesielt i vinteren gjør det ugunstig å benytte seg av broen over motorveien, skriver Øvstebø videre i forslaget. 


Frps gruppeleder Sigurd Fredeng er for forslaget som Venstre fremmer. Foto: Sigurd Fredeng. 

Gamle Oslo Frps leder, Sigurd Fredeng synes at dette er et bra forslag. Han mener at dette er det beste for alle som bruker Helsfyr T-banestasjon. 

– Resultatet vil være at alle vil kunne komme seg fra den ene siden til den andre siden uten hinder, sier Sigurd Fredeng. 

Han forteller at barn, unge, eldre og uføre ikke vil risikere farlige situasjoner i trafikken for å komme seg trygt til den andre siden. 

– Avhengig av hvordan overgangen gjennom t-banestasjonen blir, er det nærliggende å tro at syklister vil bli adskilt fra fotgjengere, slik at syklister foreløpig blir henvist til å krysse utendørs, fortsetter Fredeng. 

Irriterende å betale 

Øvstebø kom med dette forslaget fordi han har hørt folk som synes det er irriterende å betale for en undergang-vei som allerede ligger der. 

– En bilettfri passasje gjennom Helsfyr t-banestasjon vil gjøre hverdagen enklere for folk, sier Kristian Øvstebø. 


Kart over Helsfyr T-banestasjon. Svart farge er den eksisterende trasé, og rød farge er Venstres forslag til ny gangtrasé. Illustrasjon: Jens Kristian Øvstebø. 

– Dette vil bidra til at folk kommer raskere fra den andre siden av motorveien (E6) på Helsfyr, til den andre, Sier Øvstebø. 

Øvstebø (V) avslutter med at folk vil få mulighet til å komme seg raskere til den andre siden av veien. Han sier at dette vil dessuten bli bedre for funksjonshemmede.