En av ungdommene som gamer på fritidsklubben. Foto: Shad Madian

GAMING TILBUD PÅ FJELL

Neon fritidsklubb i Drammen har kjøpt inn 4 stasjonær-setup til brukerne på en overkant av 100 000 kr som ungdommen for bygge opp.
Fredag, 30 oktober, 2020 - 10:02

Christian Teigen (36) fra Drammen har en rolle med å sette opp 4 maskiner sammen med ungdommene, der de skal sette sammen data-deler og installere programvarer på en riktig måte.

Starten på et Gaming-tilbud

Fritidsklubben Neon tok kontakt med Drammen BK E-sport som henvendte tilbudet videre til Teigen. Til å begynne med, fikk han en rolle med å bestille inn hva som var nødvendig.

Deretter fulgte han opp prosjektet og fikk ansvaret med å bygge opp maskinene sammen med ungdommene fra bunn til topp.

 – Det er bra med et slikt tilbud.

–  For drøyt et år siden, tok jeg turen ned til Elkjøp, og la merke til at Gaming avdelingen var full av ungdommer som spilte på Gaming pc-ene som var satt opp som utstilling. Det er en ulempe at ikke alle har en Gaming-pc hjemme, og sånn er det for mange over hele landet. Derfor tenker jeg at det har vært et behov med et slikt tilbud her på Fjell, sier Teigen.

– Vil ikke ungdommene bli overbelastet med et slikt tilbud?

– Jeg tror med et sånt tilbud at når man kommer seg ut av soverommet og inn på et rom sammen med flere andre med samme interesser, er det med på å bygge opp den Gaming-interessen til noe positiv. Man får en lagfølelse og er en del av et sosialt miljø, så jeg tror ikke ungdommen vil føle seg overbelastet, sier Ida Ølstad Knudsen (25) som jobber på fritidsklubben.

– Ungdommene er kjempeflinke og motiverte. Jeg synes de spør mange smarte spørsmål i forhold til hvordan man gjør det, sier Teigen.

Opplevelsen til ungdommene

Mohamed, Ole Markus og William var de tre som var med på å bygge opp maskinene sammen med Christian. Mohamed og Ole fikk vite om tilbudet på Instagram og William ble tipset fra læreren sin.


Portrett av Mohamed (14). Foto: Shad Madian

– Det var ganske gøy og spennende fordi jeg hadde aldri prøvd på noe sånt her. Christian lærte meg hvordan jeg setter sammen opp en datamaskin. Nå som jeg har lært det, er det noe jeg kan gjøre alene til neste gang, sier Mohamed Awadallah (14).


Portrett av Ole Markus (15). Foto: Shad Madian

– Det har vært veldig morsomt og lærerikt. Gjennom kurset fikk jeg en ny venn, William. Vi har tullet med hverandre gjennom kurset. Det var ganske spennende å se maskinen starte opp og få spilt på den. Christian har kommet med mange utrolige tips som har vært hjelpsomme, ting som jeg ikke hadde hørt om, og som jeg vil ta med videre, sier Ole Markus (15).


Portrett av William Torgersen (13). Foto: Shad Madian

– Det var gøy, fordi det var første gang jeg bygde opp en pc. Det var mye lettere enn det jeg trodde. Christian er veldig snill og smart. Etter å ha vært med på kurset har jeg lyst til å bygge en egen pc hjemme. Der var ganske spennende å se innsiden av maskinen, og moro å få prøvd å spille på maskinen jeg byde opp, sier William Torgersen (13).

Et godt samarbeid

– Gaming er noe vi har søkt penger til og fått penger til. Det var noe vi skulle starte med i 2019, men som har blitt utsatt fordi vi flytta i et nytt bygg. Når vi kom inn i det nye bygget, ble samfunnet utsatt for koronaviruset, og derfor har det ikke kommet i gang før nå. Vi har fått hjelp av Christian Teigen til å sette i gang, og han jobber med oss nå på det prosjektet, sier Knudsen.

Skape en nærere relasjon med ungdommene

Neon har tilbud på FIFA og Nintendo Switch, og ser at det har vært en stor etterspørsel med å spille på datamaskiner. Selv om fritidsklubben ikke har så stor kunnskap om Gaming, så har de skjønt at dette her er noe som er veldig populært hos ungdommen.

– Vi ønsker å prøve og nå ut til de ungdommene som sitter mest hjemme og få de litt mer ut. Videre håper vi at dette er en mulighet til å nå frem slik at de kan komme til oss, både at vi kan skape gode relasjoner med dem og at vi kan danne et nettverk mellom de som har samme interesser, avslutter Knudsen med.

Emneord: