En gang i halvåret inviterer Østensjø Husflidlag håndarbeidsglade til å kjøpe, selge og bytte håndarbeidsmaterialer. Foto: Østensjø Husflidlag

Annerledes strikkekafé hos gøy med garn

Annen hver tirsdag møtes håndarbeidsglade damer for tips, triks og godt selskap på Oppsal samfunnshus.
Fredag, 30 oktober, 2020 - 16:10

Tirsdag 27. september arrangerte Østensjø Husflidslag annerledes strikkekafé, med mulighet for å kjøpe, selge og bytte materialer og prosjekter.

Strikkekafé for alle 


Berit Helgeland går gjennom oppskriftsbøker til salgs. Foto: Idun A. Tingleff

Arrangementet de har valgt å kalle for gøy med garn, har møter annenhver tirsdags kveld og dag. Navnet skal få alle til å føle seg velkomne, uansett om de vil strikke, sy eller hekle. 

Noen kvelder har de kurs og lærer hverandre forskjellige teknikker. Andre kvelder sitter de bare å skravler. Denne kvelden har de mulighet til å ta med seg garn og materialer for å prøve å bytte eller selge det. 

– Vi sier vi har to hobbyer. Den ene er å kjøpe garn, den andre er å strikke, sier Gretha C. Ristad.

Flere av damene forteller at de ofte kjøper med seg garn og materialer fordi de synes det er fint, uten at de har en plan for det. De annerledes strikkekafeene blir sett på som en god mulighet til å rydde litt i lagrene. 

Det er ikke bare materialer som blir byttet og solgt. De tar også med seg uferidge prosjekter.

– Vi har som regel noen UFOer liggende i skapet, uferdige objekter, sier Liv K. Dalanger.

Ved å bytte eller gi bort halvferdige prosjekter, kan andre få mer glede av dem.

– Hvis man for eksempel har et halvferdig broderi som bare ligger i skapet så er det fint om noen har lyst til å gjøre det ferdig, sier Ristad.

Strikkekurs 

Parallelt med gøy med garn er det også strikkekurs for nybegynnere. Her melder deltakerne seg opp til kurs fire tirsdagskvelder. 


Maibritt Christensen, leder av strikkekurset, strikker et sjal. Foto: Idun A. Tingleff

– Vanligvis sitter vi litt unna langbordet, med de andre. Hvis det er noe vi lurer på så er det sikkert noen som jobber med det. Da tar vi en titt og får litt tips og triks, sier Maibritt Christensen, leder av strikkekurset. 

På grunn av koronapandemien er langbordet nå byttet ut med grupper på fire, og deltakerne får ikke gå mellom bordene. 

Christensen sitter klar til å veilede Anne Bergersen, deltaker på kurset, hvis hun har noen spørsmål til oppskriften på genseren hun strikker.

–Anne strikker sitt første prosjekt med to farger, sier Christensen. 

 

 

Emneord: