Rause Retter Spiseri gir ut gratis kake om Trump taper. Foto: Lea Girolami Bråthen

Gratis kake om Trump taper

Tirsdag 3. oktober er det valg i USA. Rause Retter Spiseri i Oslo inviterer til feiring eller til trøst.
Fredag, 30 oktober, 2020 - 15:50

Natt til 4. november får vi den første pekepinnen på hvem som vinner valget i USA. I den forbindelse skal Rause Retter Spiseri i Oslo ha et arrangement. Om Donald Trump taper gir de ut gratis kake. Randi Roggenbihl, eier av Rause Retter, forteller at man kan komme innom fra klokken 9 på onsdag og få kaffe og et kakestykke.

– I utgangspunktet er det ikke politisk, men Trump er en skikkelig Donald-figur. Jeg syns ikke det er forenelig med hvordan man skal ha det, sier hun. 


Randi Roggenbihl, eier av Rause Retter. Foto: Privat 

Måtte flytte

Roggenbihl forteller at Trumps presidentsskap har påvirket flere av hennes venner. Noen har måttet flytte fra USA, nettopp på grunn av presidenten. 

– Jeg kjenner blant annen en som jobber med transeksuelle. Man får jo ikke støtte for slike prosjekter lenger, så hun måtte flytte, forteller Roggenbihl.

Uansett seier eller tap

Selv om demokratenes kandidat Joe Biden leder på meningsmålene, kan man ikke utelukke fire nye år med Trump. Restauranteieren forteller at kake skal det bli uansett resultat. 

– Det blir kake uansett. Blir det fire nye år med Trump trenger man litt trøst, sier hun.

Ikke et ukjent konsept

Konseptet er ikke helt ukjent. Under valget i 2016 lovet restaurantkjeden Los Tacos gratis taco til alle sine kunder som en feiring om Trump tapte. Kjeden endte opp med å gi ut trøstetaco til alle som ville ha. 

– Jeg var lamslått da jeg så at han hadde vunnet. Denne kampanjen var basert på at han skulle tape. Det skulle være en feiring for hele verden, sa Los Tacos-sjef Brian Kovary til TV 2

Emneord: