Både små og store gleder seg til Halloween, men det er usikkert om det blir en ordentlig feiring i år. Foto: Flickr

Smittevennlig Halloweenfeiring

FHI har nylig publisert flere retningslinjer for årets halloweenfeiring.
Tirsdag, 13 oktober, 2020 - 12:59

31. oktober nærmer seg med stormskritt. Alle feiringer fremover blir annerledes og må ivareta smittevernet. Familien Jarlind-Carlson har merket at det har vært svært dårlig med halloweenstemning i butikkene. 

– Det har nok mye med at de fleste er innstilte på en begrenset halloween. Vi har heller ikke tenkt å bruke penger på kostyme eller pynt i år, forteller Veronica Carlson. 

Familien bor på Skjetten og er vant med å gå dør til dør i flere timer hver halloween. I nabolaget er det stort sett kun barnefamilier.

– I år blir jo alt annerledes. Sine og Emilie dropper knask eller knep i år. Det blir for risikabelt med tanke på smitte, sier Thomas Carlson. 


Sine Jarlind-Carlson elsker halloween og kostymer, men er klar over at det blir en feiring med flere begrensninger. Foto: Privat      

Halloween-råd fra FHI

FHI kom nylig ut med en rekke halloween-råd for å påpeke hvor viktig det er å fortsatt ivareta smittevern. Gjeldende forbud og råd om maks antall personer under ett tak må fortsatt følges. I tillegg bør en holde seg til ferdiginnpakket godteri og holde god avstand. 

– Planen er at Sine skal få invitere noen få jenter fra klassen og ha en liten samling hjemme hos oss. Vi får nok vente til neste uke for å se om Lillestrøm kommune kommer med flere oppdateringer og restriksjoner, forklarer Veronica Carlson.  


Veronica Jarlind (39), Thomas Carlson (43), Emilie Jarlind-Carlson (12) og Sine Jarlind-Carlson (9) har alle merket hvor lite halloween stemning som finnes i butikkene i år. Foto: Privat  

 

Emneord: 
Tags: