Halloween ble for mange ikke helt som forventet i år. Foto: Carmen Sjøhaug

Halloweenfeiring i koronatider

Nye retningslinjer for smittevern gjorde at mange måtte endre planene for halloweenfeiringen.
Onsdag, 4 november, 2020 - 11:41

26. oktober ble regjeringens nye Koronatiltak lagt frem. For mange skjedde nok dette på verst tenkelig tidspunkt, nemlig rett før halloweenfeiringen. En dag som for mange vanligvis innebærer festing og store arrangementer, ble redusert til en samling av noen få nære venner. Hvordan taklet de unge de nye tiltakene? 

Nye planer

Ern Onpan er en av mange ungdommer som ble nødt til å endre på planene.

–Vi hadde i utgangspunktet tenkt å feire halloween med de som kunne fra klassen, for å gjøre noe sosialt sammen. Vi er en ganske sammensveiset klasse på Digital Markedsføring, så vi har hatt noen sosiale events sammen, sier hun.

Videre forteller hun at da de nye tiltakene kom og planene ikke ble mulig å gjennomføre, hadde hun egentlig ikke tenkt til å gjøre noe.

–Det endte med at jeg ble invitert av roomien min til vennene hennes. Vi kledde oss ut, spiste litt snacks og drakk vin. Også var vi fem stykk, da. Vi hadde det veldig gøy, selv om jeg ble litt skuffet først. Nå som smittetallene er så høye, synes er det viktig å følge reglene så vi ikke får en ny nedstegning.

Var innstilt på det

Også Solveig Prytz Godinez fikk en noe annerledes Halloween i år.

–Jeg pleier vanligvis å være med venner, enten det er på fest eller at vi bare ser en film sammen. Egentlig ble jeg ikke så skuffet, siden jeg var ganske innstilt på at det ikke ville være mulig å ha noen store feiringer. Allikevel ville det vært gøy å kunne samles fler enn fem, sier hun.

Godinez sier at det på selve Halloween ordnet hun og romkameraten hennes en filmkveld med tre venner.

–Vi hadde det veldig koselig, så det var absolutt ingen skuffende Halloween. 

Det kan altså virke som om flere tilpasset seg de nye retningslinjene, selv om det for noen var skuffende. Mange unge er kanskje til og med begynt å bli vant til å måtte leve litt annerledes enn de tidligere har vært vant til, og å finne nye løsninger for å gjøre det beste ut av spesielle situasjoner. 

Emneord: 
Tags: