IKKE SOM VANLIG: Ikke hvem som helst kan få gå på skøyter i ishallen i vinter. Foto: Susanne Skréi Kristensen

Ingen skøyting i vinter

Den pågående pandemien fører til at Skedsmo ishall ikke kan holde åpen hall på søndagene denne vinteren.
Torsdag, 29 oktober, 2020 - 15:11

Skedsmo ishall i Lillestrøm kommune har i mange år arrangert åpen hall på søndager hvor de som ønsker kan få komme og stå på skøyter, men i år blir ikke dette mulig. Grunnen er fordi det blir for mange samlet på et sted og smittesporingen blir vanskeligere.

Trist

Ishallen er på dagtid drevet av kommunen, mens på ettermiddager og helger er det Skedsmo Ishockeyklubb som er driftsansvarlig.

John Obstfelder er klubbens administrative leder og bekrefter at åpen hall på søndager er stengt.

– Ja, det er det faktisk og det er veldig trist, uttrykker Obstfelder.

Ikke helt tom


LEDER: John Obstfelder er administrerende leder for SkedsmoIK. Foto: Skedsmo Ishockeyklubb

Men selv om åpen hall er stengt, er fortsatt ishallen i bruk. På dagtid kan barnehager og skoleklasser få bruke ishallen, og ishockeyklubben og Romerike Kunstløpklubb på ettermiddagen og i helger.

Obstfelder sier tidsrammen for når ishallen kan tas i bruk igjen for allmennheten er usikker.

– Sånn som vi ser for oss, så må det i første omgang holdes stengt til jul og vi ser jo for oss at det kanskje vil gjelde hele vinteren.

Regler å forholde seg til

Obstfelder sier at de forholder seg strengt til smittevernreglene. 

– Det er klart at vi må forholde oss til alle de smitteverntiltakene som kommer og det er fordelsvis fra Norges Ishockeyforbund og Lillestrøm kommune. Det er de to som er de viktigste vi må forholde oss til, informerer Obstfelder.

Koronavettregler

Norges Ishockeyforbund (NIF) skriver på sin hjemmeside at forbundet støtter opp helsemyndighetenes arbeid for å hindre spredning av koronaviruset. De har utarbeidet egne koronavettregler for både barn og ungdom under 20 år og for toppidretten, som skal bidra til å redusere smittefaren under trening.

Videre på siden står det at reglene fungerer som en veiledning på trening, og skal oppdateres fortløpende etter råd fra helsemyndighetene. De utarbeidete koronavettregelene går blant annet ut på at maks 20 personer trener sammen og at felles utstyr må rengjøres og håndteres av en voksen person.


SKØYTER: Kunstløpsskøyter. Foto: Susanne Skréi Kristensen

Når det kommer til smittevern på trening, er det forskjellige regler for barn og voksne.

Konsekvenser

Ettersom ishallen bare får bli brukt av enkelte som følge av smitteverntiltakene, frykter klubben at de som ønsker å drive med sporten ikke kommer til å få mulighet til dette.

– Konsekvensene kan jo bli at man kanskje mister noen som har fått en interesse for å fortsette å drive med hockey, så det er klart at alle begrensinger kan være med på å redusere rekruttering til vår idrett, uttrykker Obstfelder.

Emneord: