Folk har måttet bli kreative i karantene. Maleriet er laget av Christin Singstad. Foto: Privat

Karantene skaffet folk nye hobbyer

Flere nordmenn har fått nye hobbyer under koronapandemien.
Tirsdag, 13 oktober, 2020 - 12:01

I Trøndelag satt ei jente ved navn Christin Singstad (21) og kjedet seg. Hun brukte mest tid på å skrive og se på serier og filmer. En dag snublet hun over en facebook gruppe som handlet om diamond painting.

– Hobbyen går ut på å «male» med diamanter i ulike farger, slik at det blir et slags 3D-bilde av det, sier Singstad.

Hun hadde prøvd å gjøre det før, men i karantene endte det med å bli noe hun elsket å gjøre. Hun har også brukt tid på å male med maling. Begge aktivitene hjelper henne å takle sin angst. 

– Jeg trengte noe for å slappe av med. Det hjalp meg veldig med angsten jeg sliter med, sier Singstad. 


Et av prosjektene til Christin Singstad med diamond painting. Foto: Privat. 

Redesign

En annen person som fikk en ny hobby i karantene er Marianne Hoffmann (14) fra Auli. I løpet av karantene har Hoffmann begynt å sy, å brodere og å redesigne ting. Grunnet mye fritid i karantene, fikk hun mye tid til å sette seg inn i det. 

– I vinter falt jeg og fikk et hull i buksa. Jeg ville ikke kaste den så jeg fikk mamma til å lære meg hvordan jeg skulle sy den om til en shorts, sier Hoffmann. 

Hoffmann synes at det var en del positivt med å være i karantene. Selv om hun ikke fikk vært like sosial, fikk hun mye tid til å gjøre ting hun ville gjøre. Når hun først har startet med et prosjekt, må hun bare bli ferdig med det før hun legger seg. Hoffmann har ei eldre venninne som har drevet med det lenger enn henne, og som motiverer henne til å fortsette med å sy. 

– Jeg har blitt så glad i å gjøre det her. Når jeg er på skolen, gleder jeg meg til å komme hjem, slik at jeg kan drive med prosjektene mine. 


Marianne Hoffmann med hatt og veske hun har laget selv. Foto: Privat.

Triksing med dorull

Det er også folk som har skaffet seg litt mindre hobbyer. Christina Guleng er ei 13 år gammel jente fra Hammerfest. Guleng lærte seg å trikse med dopapir. Hun hadde sett på tiktok at noen gjorde det og ville prøve selv. 

– Jeg henta en dorull på badet og triksa med den. Jeg gjør det fortsatt av og til, sier Guleng. 

Emneord: 
Tags: