GRÜNERHALLEN: Vålerenga Hockey tok sin syvende seier på åtte kamper denne sesongen. Foto: Beate Oma Dahle

Klasseforskjell mellom Vålerenga og Grüner

Torsdag 29. oktober var det duket for lokaloppgjør i Grünerhallen. Vålerenga Hockey (VIF) utklasset Grüner med en komfortabel 0-6 seier.
Fredag, 30 oktober, 2020 - 18:56

Grüner holder følge med VIF de første 10 minuttene, deretter viser VIF hva de er gode for. Grüners målvakt Mikkel Wik (24) mener Grüner er bedre enn hva de fikk vist denne kvelden.

– Vi skaper noen personlige feil og unødvendige mål. Da detter laget sammen og vi klarer ikke å hente oss inn i kampen igjen. Tidligere i sesongen har vi vist at vi er bedre enn dette, forteller målvakten.

UNGT LAG: Wik mener laget ser sterkere ut i år, selv med et yngre lag enn forrige sesong. Foto: Beate Oma Dahle

– Vi må nullstille oss og skal komme sterkere tilbake. Før kampen mot Lillehammer førstkommende lørdag må vi luke bort disse enkle feilene, sier 24-åringen.

DÅRLIG SIKT: For målvakten er det ikke alltid like lett å se hvor pucken er. Foto: Beate Oma Dahle

Forventet mer av VIF

Vålerenga skårer 3 mål i første periode, 2 mål i andre og ett mål i kampens siste periode. Tross mange mål mener Colin Spaberg Olsen (24) at Vålerenga kunne vært enda et hakk bedre.

AMBISJONER: Spaberg Olsen og Vålerenga Hockey håper på å kjempe i toppen hele sesongen. Foto: Beate Oma Dahle

– Kampen var helt grei. Vi mister litt pucker på feil steder og taper litt for mange dueller enn det vi burde. Men alt i alt så er vi bedre enn Grüner denne kampen, sier Spaberg Olsen.

FULL KONTROLL: Spaberg Olsen og Sundberg med assist til Olden som putter det femte målet for Vålerenga. Foto: Beate Oma Dahle

Ser frem til en god sesong

– Jeg synes laget ser veldig bra ut nå. Vi har fire tunge rekker som fungerer bedre og bedre for hver kamp. Vi har et godt undertall og overtallet begynner å løsne også, forteller Spaberg Olsen.

LOVENDE SESONG: Vålerengatrener Roy Johansen (60) har fått en god start på årets sesong. Foto: Beate Oma Dahle

Grüner kan bedre

7 minutter ut i 2. periode bytter Grüner målvakt og svenske Jesper Ekeberg (30) kommer inn for Mikkel Wik. Ekeberg er ikke i tvil om at VIF var det beste laget denne kampen, men mener Grüner kan bedre.

– Jeg syns vi står bra opp i første perioden, men kaster bort kampen ved å slippe inn tre enkle mål på slutten av den perioden.

PARTNERE: Ekeberg og Wik er et godt målvaktsteam i Grüner. Det holdt ikke mot VIF. Foto: Beate Oma Dahle

Svensken og Grüner ser frem mot å kunne vise seg frem resten av sesongen.

– Vi har vokst som lag og er klar for å vise hva vi kan. Vi er unge og sultne hockeyspillere, forteller Ekeberg.

TROFASTE: Vålerenga har gjennom flere tiår hatt svært viktige fans som også møter opp på bortekamp. Foto: Beate Oma Dahle

Denne torsdagskvelden var det målshow i Fjordkraftligaen. Det ble satt hele 23 mål i kassa på kun tre kamper. Vålerenga putta seks av disse.

VINNER: Vålerenga hockey viser seg som det beste laget, og vinner kampen 0-6. Foto: Beate Oma Dahle

Kampfakta

Grüner – Vålerenga, 0-6 (0-3, 0-2, 0-1)

8. runde i Fjordkraft-ligaen

Grünerhallen, 110 tilskuere

1. periode: 0-1 (12:52) Olsen T., 0-2 (15:50) Murphy W., 0-3 (17:03) Strøm V., 2. periode: 0-4 (01:19) Sørvik D., 0-5 (07:33) Olden S., 3. periode: 0-6 (10:00) Lindström T.

Utvisninger: Grüner 5x2 min. Vålerenga 4x2 min, 1x10 min.