Oslomarka. Foto: Guro Asdøl Midtmageli

Lillomarka rundt - Avlyst

Det 50 kilometer lange løpet rundt Lillomarka avlyses etter strengere restriksjoner rundt korona.
Lørdag, 31 oktober, 2020 - 18:43

Stiløp- entusiasten, Johannes Rummelhoff, skulle denne helga arrangere løpet Lillomarka Rundt for andre gang. 


Johannes Rummelhoff. Foto: Privat

– På grunn av hvordan koronasituasjonen har utviklet seg og etter pressekonferansen på mandag, så jeg ingen annen utvei enn å avlyse, sier Rummelhoff. 

Ved siden av å arrangere Lillomarka rundt driver Rummelhoff også bloggen Oslosti.no. Han tilbringer mye tid på stiene rundt Oslo og både fotograferer og skriver om alle de forskjellige turene han løper. 


Foto: Lillomarka Rundt

Lillomarka rundt skulle være et arrangement hvor man kunne tilbringe en hel dag ute i naturen, oppleve både naturnærværet og prestasjonen det er å gjennomføre et 50 kilometer langt løp. 

– På et løp som er så langt trengs det matstasjoner, og da blir det med en gang vanskeligere igjen. Det føltes ikke riktig å gjennomføre når situasjonen er så ille som nå, forteller Rummelhoff. 

Nye regler

På mandag kom regjeringen med en oppdatering på koronasituasjonen i Norge. På grunn av økende smitte har det blitt presentert nye, strengere tiltak. Det er en økende trend i smittetilfeller i hele landet, fortalte Helse- og omsorgsministeren, Bent Høye, på regjeringens pressekonferanse tidligere denne uken.

Les mer her: https://www.regjeringen.no/no/tema/Koronasituasjonen/oversikt-over-nasjonale-tiltak-fra-28.-oktober/id2780303/ 

Stor interesse 

Det var stor pågang når plassene for Lillomarka Rundt ble lagt ut. Løpet var gratis å være med på, så det var første mann til mølla-prinsippet når det kom til påmelding.

– Det var ca 50 plasser til å begynne med, men så utvidet jeg fort til 100 da jeg så hvor mange som var interesserte, forteller Rummelhoff. 

Eline Furuhovde Hoelli var en av de heldige som skulle delta på løpet til helgen. 

– Med ganske mange timer og kilometer lagt ned for forberedelser til Lillomarka rundt, ble jeg jo selvfølgelig ganske skuffa når det ble avlyst. Men jeg forstår det også veldig godt. Det hadde vært uheldig om en av deltakerne var smittet av viruset og ga det til resten, sier Hoelli. 


Eline Furuhovde Hoelli. Foto: Guro Asdøl Midtmageli

– Men stiene er der, så jeg kommer til å ta meg en litt lengre løpetur i helgen, avslutter Hoelli.  

I et Facebook-innlegg skriver Rummelhoff at han ser frem til å ta igjen aktiviteten rundt Lillomarka:

– Jeg hadde virkelig gledet meg til å se dere alle runde Lillomarka og ta del i mestringen, naturnærveret og kameratskapet på stien. Vi får ha det til gode. 

Se Lillomarka rundt runden og mer stiløping her: http://www.oslosti.no