Komplett mottar mye kritikk for håndteringen av forhåndssalget av PlayStation 5. Foto: Johannes Tangestuen

Må vente opptil ett år på PlayStation 5

Frustrerte kunder som forhåndsbestilte den nye konsollen fortviler over lang leveringstid.
Torsdag, 8 oktober, 2020 - 15:59

19. november lanseres PlayStation 5. Det er derimot ikke alle som kan forvente å motta sin nye konsoll denne dagen, eller dette året.

På grunn av stor pågang sliter Sony med å produsere nok konsoller. Mange må derfor smøre seg med tålmodighet og vente til godt ut i 2021.

Skulle tatt mer ansvar

John Richard Kaalund bestilte PlayStation 5 fra Komplett 23. april. Han har fått beskjed om at han må vente til 3. mars 2021 før han mottar konsollen sin. Kaalund mener at når man må vente så lenge på å motta et produkt, forsvinner poenget med å forhåndsbestille det.


John Richard Kaalund er ikke fornøyd med Kompletts håndtering av saken. Foto: John Richard Kaalund

–  Det blir ikke forhåndsbestilling lenger, sier Kaalund.

Kaalund mener Komplett fikk det til å virke som om forhåndsbestillingen sikret kjøperen en konsoll tett opp mot utgivelsen i november. Han mener det ikke var gjort tydelig nok på nettstedet at Komplett ikke kunne garantere at konsollen ble sendt nær lansering.

–  Ordlyden var at jeg sikret meg en konsoll, sier Kaalund.

Han synes Komplett skulle tatt mer ansvar da det ble klart at for mange hadde bestilt. En beskjed om at en ikke kunne forvente konsollen på lang tid burde kommet i god nok tid til at man kunne bestilt fra en annen kjede.

– En slik beskjed burde kommet i slutten av april, da de så hvor mange som hadde bestilt, mener Kaalund.

Komplett beklager

Til Dinside.no sier kommunikasjonssjef i Komplett, Kristin Hovland, at Komplett forventet at produsent Sony ville følge samme rutiner som de har hatt ved tidligere lanseringer av produkter, slik som PlayStation 4.

– Det har ikke skjedd denne gangen, noe Sony har informert om og beklaget, sier Hovland.

Ifølge Hovland jobber nå Komplett på spreng for å finne en god løsning for kundene sine. Leverandør Sony har derimot ennå ikke gitt noen klar garanti på hvor mange konsoller Komplett får til lanseringen.

– Vi frykter at et flertall av våre kunder dessverre må smøre seg med tålmodighet til 2021, sier Hovland.

Sony tar selvkritikk

PR-kontakt i PlayStation Norge, Silje Grønli, sier hun ikke kan kommentere saken direkte, men viser til en tweet PlayStation la ut i midten av september. Der tar selskapet selvkritikk for måten de har håndtert lanseringen, og de sier det vil komme flere konsoller innen utgangen av året.

Kaalund mener Sony ikke er uten skyld i saken.

– Sony skulle kommunisert bedre til utsalgsstedene hvor mange konsoller de kom til å få, mener han.

Han sier derimot at Komplett ikke kan fritas for skyld, da de ikke burde tatt en sjanse på hvor mange konsoller de kom til å kunne selge.

Emneord: