Klimavenner for kjernekraft skal markere foran Stortinget. FOTO: Marie Hoff-Nilsen

Markering for kjernekraft

Klimavenner for Kjernekraft markerer foran Stortinget Lørdag 17. oktober for å skape økt engasjement for kjernekraft i klimadebatten.
Onsdag, 14 oktober, 2020 - 11:17

Lørdag 17. oktober skal Klimavenner for Kjernekraft ha en markering foran Stortinget. De ønsker å skape mer oppmerksomhet rundt kjernekraft som et energialternativ for Norge og verden. Klimavenner for kjernekraft er en nyoppstartet forening som er drevet av frivillige som ikke er fornøyde med dagens klimapolitikk.

Tore Kanstad, styreleder hos Klimavenner for Kjernekraft ønsker å opplyse om hvordan kjernekraft kan være nøkkelen til å redusere utslippet.

– Klimaproblemet fremstår som et svært vanskelig problem og da syns vi det er ekstra frustrerende at politikerene skal gjøre problemet enda vanskeligere enn det allerede er ved å ikke bruke et av de beste verktøyene de har, sier Kanstad til Journalen.

Kanstad fortsetter:

– Det er nemlig en risiko ved å velge bort kjernekraft: Økte CO2-utslipp og økt lokalforurensning med unødvendige dødsfall som følge. Bare stegningen av kjernekraftverket Barsebäck i Sverige har sannsynligvis gitt flere hundre dødsfall ettersom nedstegningen førte til en økning av dansk kullkraft.

Kanstad refererer også til en artikkel i TU som viser farene med forskjellige typer energi. Klimavenner for Kjernekraft vil også jobbe for å sette kjernekraft i fokus over hele verden, ikke bare i Norge.

Markeringen som heter Stand Up For Nuclear blir holdt med den internasjonale organisasjonen Enviromental Progress, som ble startet av Michael Schellenberger. Det blir også holdt lignende markeringer i flere storbyer verden rundt.