Kundene må gjennom en kontroll på vei ut av butikken. Foto: Shad Madian

Måtte hyre inn ekstra vektere

Drammensbutikk gikk fra å stoppe tre butikktyverier i uka til det dobbelte.
Torsdag, 29 oktober, 2020 - 16:43

– Det har vært en høst med en del butikktyverier, og da valgte jeg å hyre inn sivile vektere for å kjøre litt ekstra kontroller, sier Erik Hofton, butikksjef ved Meny Union Brygge.

Tiltakene førte til at butikken i snitt stoppet seks tyverier i uka. Normalt har de pleid å stoppe tre tyveriforsøk i uka.

– Som regel klarer vi ikke å ta alle, så var det sikkert mange som vi ikke tok før. Derfor var det viktig at jeg fikk ekstra ressurser til å ha flere øyne, sier Hofton.

Vekterstreik vil ikke bli et problem

Hofton forklarer at butikken har skjerpet rutinene i forbindelse med tyveriforsøk.

– Som regel klarer vi å dekke det meste behovet selv hvis det er vanlig butikktyveri. Da håndterer vi det selv med mindre det er veldig utfordrende personer, da har vi mulighet til å ringe politiet, sier han.

– Vi er såpass heldige som er plassert rett ved politistasjonen, så det er en ganske kort utrykningstid, fortsetter han.


Butikksjefen Erik Hofton (29) Foto: Shad Madian

Økte kontroller i kassa

Philip Mathias Kollsrøm (19) går på universitetet som ligger rett ved butikken, og er innom nesten hver dag for å handle lunsj.

Han har lagt merke til at butikken har skjerpet vaktholdet.

– Jeg har opplevd at folk har blitt stoppet mer i det siste enn tidligere, sier han.

– Selv har jeg opplevd å bli stoppet i kontroll en gang. Da så de bare på kvitteringen min og sjekket i posen og så at jeg hadde kjøpt meg en Snickers, legger han til.


Philip Mathias Kollsrøm (19) som handler på selvbetjeningen. Foto: Shad Madian