Charlotte Bjerkeskaug driver frisørsalong sammen med mannen sin. Ved siden av jobben konkurrerer hun i kreative frisyrer. Foto: Anabelle Bruun

Norsk frisør til finalen i internasjonal konkurranse

I syv år har Charlotte Bjerkeskaug drømt om å få være med i The Alternative Hair Show. Nå er hun i finalen.
Fredag, 9 oktober, 2020 - 10:59

Det har gått ti år siden Charlotte Bjerkeskaug startet opp frisørsalongen Headhunters sammen med ektemannen Marius Bjerkeskaug i Horten. I år har hun jobbet seg frem til finalen i den internasjonale frisørkonkurransen The Alternative Hair Show.

 Finalen skulle i utgangspunktet avholdes i Royal Albert Hall, men av hensyn til smittevern blir konkurransen virtuell denne gangen.

– I år måtte vi sende inn en video av hårmodellen som viser fram frisyren. Mitt bidrag er allerede sendt inn. Det fikk jeg laget sammen med fotograf Jon Klasbu på Artilleriverkstedet, forklarer Bjerkeskaug.

Stor veldedighetsinnsamling

Hun forteller at det føles som en stor oppnåelse, men at det er litt kjipt at hun ikke får vært med på den store opplevelsen som hun hadde drømt om; å få vise fram arbeidet sitt i Royal Albert Hall i London. 

The Alternative Hair Show er en konkurranse der frisører fra hele verden melder seg på til å delta i det som både er en konkurranse og en veldedighetsinnsamling. Ifølge arrangøren selv, har over 149 millioner norske kroner blitt samlet opp og donert til forskning på leukemi og lymfom. 

– For meg er ikke det viktigste å vinne, men at folk donerer penger. I år er det gratis å se showet, siden det er virtuelt, så jeg håper at folk likevel ønsker å støtte med noen kroner, sier Bjerkeskaug.

Stolt


Denne frisyren tok Charlotte Bjerkeskaug til finalen.

Foto: Jon Klasbu

Dette er syvende gang hun melder seg på konkurransen, men første gang hun kommer videre til showet. Hun er påmeldt i kategorien “Avant-Garde”, som er arenaen for å være kreativ og eksperimentell.

– Bare det å bli plukket ut til å være finalist ser jeg på som en stor seier. Det er utrolig dyktige og anerkjente frisører som verdsetter noe jeg har skapt, sier Bjerkeskaug.

Ved siden av jobben i frisørsalongen, og hobbyen med å konkurrere med kreative frisyrer, har hun skaffet seg en stilling i et vikariat for et skandinavisk firma. Den jobben fikk hun tilbud om i fjor, og der jobber hun blant annet med å holde kurs og lage kursprogrammer som skal vises i europeiske land.

– Det blir mest digitale visninger nå dessverre, men jeg håper jeg kan reise mer i den jobben etterhvert. Jeg føler også at jeg selv lærer mye av å holde kurs, og at det er en måte å utvikle meg på som frisør, sier Bjerkeskaug.

Hun forteller videre at hun synes det er viktig å holde frisørene i salongen oppdatert i bransjen slik at de hele tiden utvikler seg.

– En frisør kan aldri bli ferdig utlært, poengterer hun. 

Renoverer salongen

Tidlig i august begynte de på et stort oppussingsprosjekt av salongen. Hun forteller at de ønsket å hjelpe lokalsamfunnet, og derfor kun har tatt i bruk lokal arbeidskraft i prosessen. De håper at de nyoppussede lokalene står klare til å åpnes i løpet av helgen. De siste ukene har Headhunters-frisørene jobbet i lokalene som står vegg i vegg med salongen. 

– Planen var å holde stengt i ukene med oppussing, men de seks ukene da alle frisører måtte holde stengt i mars gjorde at vi ikke har hatt økonomi til å gjøre det enda en gang. Heldigvis hadde vi spart opp en god del til å stenge i noen uker, så det reddet oss litt når den uventede nedstengelsen kom i forbindelse med koronapandemien, sier Bjerkeskaug.

The Alternative Hair Show vises på arrangørens hjemmeside førstkommende søndag klokken 17.00 norsk tid. 

 

 

Emneord: 
Tags: