Styret i OSI E-sport består foreløpig av Alvaro Chicote (t.v.), Isak Kvanneid (t.h.) og Fridtjof Ronge Gjengset (ikke tilstede). Foto: Mari Ranheim

Oppretter E-sportgruppe for studenter i Oslo

En gruppe studenter etablerte i september en E-sportgruppe i Oslostudentenes Idrettsklubb (OSI). De tror at mange studenter savner en arena for å drive med E-sport.
Mandag, 12 oktober, 2020 - 15:04

Interessen for E-sport har økt i Norge de siste årene. Likevel er det ikke overalt at det tilbys et møtested for folk som ønsker å drive med dette organisert. Nettopp dette ønsker studentene Isak Kvanneid (24) og Alvaro Chicote (24) å tilby Oslos studenter.

– Det er ikke en så stor arena for E-sport i Norge nå, særlig blant studenter. Det er mange studenter som spiller og som har lag med vennene sine, men det er få muligheter til å konkurrere, sier Chicote.

E-sport står for elektronisk sport, og innebærer at utøverne kan konkurrere mot hverandre i ulike dataspill. På lik linje med annen sport kan man også i E-sport konkurrere i ulike ligaer og delta i turneringer. 

Ved å opprette gruppen ønsker guttene å samle studenter med samme interesse for E-sport, og å organisere og konkurrere i noe som allerede mange studenter driver med.

Antakeligvis mange som har savnet en slik gruppe

Jack Holand, generalsekretær i Norges E-sportforbund, synes det er et veldig bra initiativ at det opprettes en E-sportgruppe for studenter i Oslo. Han tror selv at det er store mørketall når det gjelder ungdom som ønsker å drive med E-sport.


Jack Holand er positiv til den nye E-sportgruppen. Foto: Anette Ask/Forsvaret.

– Ungdom som har drevet med E-sport har blitt veldig stigmatisert i årevis. De har ikke hatt noe miljø å gå til. Den vinden snur nå, sier Holand. 

Isak Kvanneid og Alvaro Chicote tror også at det er mange som sitter inne med et ønske om å drive med E-sport, og som ønsker å bli med i en gruppe som den de har opprettet.

– Jeg føler at alle som er interessert i gaming er interessert i den her type ting. Det er nok tusenvis som er interessert i dette, men mange har nok ikke sett hva vi driver med ennå, sier Chicote.

En gruppe for alle nivå

Gruppen skal være et tilbud både for de som ønsker å spille for gøy og for de som ønsker å satse. Selv sikter ikke de to studentene mot å bli profesjonelle, men vil at medlemmer som ønsker dette skal få mulighet til å satse.

– Jeg vet at jeg er langt fra flink nok til å bli profesjonell. Men hvis denne klubben kan hjelpe noen andre med å nå dit ved å bli bedre og å få vist seg frem, så hadde det vært veldig kult, sier Kvanneid.

Flere av OSIs studentidretter har lag høyt oppe i divisjonene, noe Kvanneid ønsker at skal være mulig for medlemmer av OSI E-sport også.

– Det er vanskelig å komme i en god posisjon innen E-sport i Norge nå. Det er noe vi håper å endre ved å opprette gruppen, sier han.

Jack Holand er også positiv til at gruppen er ment for alle nivå.

– Jeg synes det er veldig bra. Vi må ha hele bredden, både de som vil satse og de som kun vil møtes for å spille, mener Holand.


OSI E-sport sin logo. Foto: Fridtjof Ronge Gjengset

Håper på å få et fast lokale

Etter hvert håper de to studentene å få et sted å være permanent. Planen er et lokale som skal være utstyrt med PC-stasjoner og annet spillutstyr som gruppens medlemmer skal kunne benytte seg av. 

– På den måten kan også E-sport på studentnivå ha fysiske treninger sammen slik som de andre studentidrettene. Studentlag innenfor fotball, volleyball, tennis og så videre møtes jo flere ganger i uken og spiller med hverandre, og det ønsker vi at E-sport også skal gjøre, avslutter Kvanneid.

 

Emneord: