Varin Hiwa er nyvalgt fylkeslagsleder i AUF i Oslo. Foto: Sharleen Dydland

Ny leder for AUF i Oslo

Under et ekstraordinært årsmøte onsdag kveld ble det valgt en ny fylkeslagsleder for AUF i Oslo.
Torsdag, 29 oktober, 2020 - 13:21

– Det føler kjempestort. Jeg er ydmyk, sier Varin Hiwa (19) til Journalen. 

Onsdag ble hun valgt som ny leder av AUF i Oslo, et av de største fylkeslagene i organisasjonen. Lederrollen tar hun over etter Mansoor Hussain - og det er liten tvil om at Hiwa kjenner på ansvaret. 

Vil være et forbilde 

19-åringen er nemlig fylkeslagets andre kvinnelige leder med minoritetsbakgrunn. Det ser Hiwa på som et stort ansvar. 

– Jeg føler at jeg har et kjempestort ansvar i å være et forbilde og å vise folk at det er mulig. Politikken styres jo mye av hvite menn som pusher femti, så det å være en ung kvinne med minoritetsbakgrunn vil bane vei for mange andre. Det er det jeg kommer til å fokusere mye på. Å være det forbildet og vise at alle har muligheten hvis de vil og jobber hardt for det. At bakgrunnen din ikke skal være et hinder, sier hun. 

I tiden fremover ønsker Hiwa å løfte AUF i Oslo og ikke minst stille krav til Arbeiderpartiet. Her ønsker hun spesielt at antirasisme, boligmarkedet og forskjeller blant folk skal være et tema. 

I trygge hender 

Avtroppende leder Mansoor Hussain, som for øvrig også representerer Arbeiderpartiet i bystyret i Oslo, har blandede følelser hva gjelder å gå av som leder. Han er imidlertid helt sikker på at fylkeslaget er i trygge hender. 

– Jeg er veldig glad for hun som har tatt over for meg nå. Jeg er utrolig imponert over hvor dyktig Varin er og hvordan hun klarer å være så verdibasert og omsorgsfull. Så jeg er ikke stresset i det hele tatt for den jobben hun kommer til å gjøre, sier Hussain. 

– Jeg tror hun kommer til å løfte AUF i Oslo enda mer enn det vi gamlingene har klart å gjøre, skyter han inn. 

Raskt i ledelsen

Til tross for at Varin Hiwa nå sitter som leder i et av AUF’s største fylkeslag, er det bare fire år siden hun meldte seg inn i ungdomsorganisasjonen. Siden den gang har hun vært lokallagsleder, ansatt i organisasjonen og sittet i fylkesstyret som nestleder. Hun er også folkevalgt i bydel Stovner. 

Hiwa legger ikke skjul på at de siste fire årene har bestått av en bratt læringskurve. 

– Ting går veldig fort i AUF. Jeg var helt annerledes i 2016 sammenlignet med der jeg er nå. Det er ganske rart å tenke på, sier hun. 

Fylkesledervalget i AUF i Oslo blir det andre store valget på knappe to uker. Under organisasjonens landsmøte 18. oktober ble det nemlig valgt et nytt sentralstyre. Der ble Astrid Hoem Willa valgt inn som leder av AUF. 

Emneord: 
Tags: