Gamle Eldorado kino skal bli et møtested for spillinteresserte. Foto: Vetle Holt

Åpner Eldorado for e-sport

Gamle Eldorado kino åpner snart dørene til et nytt e-sport-senter.
Tirsdag, 13 oktober, 2020 - 12:46

Eldorado satser på å åpne dørene i november, men det er fortsatt et par brikker som må falle på plass før den fullstendige datoen kommer. Daglig leder Helge Lunde er spent på den nye åpningen av Eldorado. Det har vært en lang vei for å bli klare til åpningen, men de er nå ferdig med alt av byggingen.


Daglig leder Helge Lunde gleder seg til åpningen. Foto: Vetle Holt

Nå mangler bare det tekniske som installasjon av hardware og teknisk utstyr, dette tar også litt tid, men det er ikke lenge igjen. I underetasjen ligger Norli Eldorado, de gleder seg også masse til å se hvordan det nye lokalet åpne.

– Det blir spennende å få en ny kundegruppe inn i burikken, vi gleder oss til åpningen og til alle de spennende arrangementene som kommer senere i år, sier Einar Stabenfeldt.


Einar Stabenfeldt håper de kan tilby de nye kundene flere produkter som passer deres interesser. Foto: Vetle Holt

Stor ombygging

Det som tidligere var kinosal to er nå bygget om til to etasjer, den tidligere takhøyden var seks meter, nå er den tre meter. Dette ga daglig leder Helge Lunde 250 nye kvadratmeter han kunne leke seg med. Tidligere Kinosal en er også ugjenkjennelig. Salen har en teleskoptribune som kan klappes sammen og tar liten plass.

Tilsammen kan det sitte 250 personer på tribunen. Hvis man regner sammen alle sitteplassene så blir det rundt 300 stykk. Scenen er demonterbar slik at gulvarealet kan bli større, slik kan de arrangere forskjellige ting.


Slik ser norges støste LED-skjerm ut. Foto: Vetle Holt

Det går en balkong rundt hele rommet, med tre enkeltrom som er åpne mot scenen. De har bygd store lysrigger og lydrigger. I den nye salen kan man også få med seg norges største høyoppløselige LED-skjerm, den er tre meter høy og ti meter lang, det vil si 30 kvadratmeter. Tv-en er satt sammen av 120 individuelle paneler. Skjermen kan vise masse innhold samtidig.

Det er i denne salen e-sport-konkurransene holdes, lagene vil sitte oppe på scenen mens flere sitter og ser på i salen eller hjemme. Det er også et stort potensiale for bedrifter som vil holde konferanser.

– Her på Eldorado er det 1500 kvadratmeter med underholdning. Dette gjør oss til det desidert største lokale i Norge, men vi er også unike i europeisk sammenheng, sier Helge Lunde.

Flere aktiviteter 

På Eldorado kan man forvente forskjellige og spennede aktiviteter. I underetasjen er alt nybygd, til venstre står det to rom hvor det skal være streaming muligheter, både fra kjente fjes og enkeltpersoner. I samme etasje er det også flere VR-installasjoner som kan leies av enkelte eller flere. Helge Lunde vil ikke kommentere hvilke VR-type de skal bruke, dette er informasjon som kommer nærmere åpning.


Eldorado tilbyr streaming muligheter for alle som vil. Foto: Vetle Holt

Litt lenger inn i lokalet er det flere grupperom med store stasjonære datamaskiner. Det er seks datamaskiner i hvert rom. En skillevegg kan tas opp eller ned for å skille de forskjellige rommene. Her kan man trene med laget sitt eller leie som enkeltperson eller med venner. På veggen er det LED-lys som gir rommet et ekstra løft. Fasilitetene vil bli brukt av flere lag som har avtaler med Eldorado E-sport. 


Rommene er utsyrt med LED-lys som løfter hele opplevelsen. Foto: Vetle Holt

– Dette rommet kan leies av alle, da får du hele rommet med alt av utstyr. For grupper, til selskap, utdrikningslag, lan-parties, undervisning og som klasserom, sier Helge Lunde 

Det er enda et rom ved siden av hvor det er ti datamaskiner, her er det litt mer fokus på undervisningsformål. De har allerede avtalt samarbeid med noen skoler og organisasjoner. De vil også tilby undervisningsaktivitet på egenhånd, som for eksempel e-sport, gaming, PC og IT undervisning. De vil også tilby utleie av rommene til bedriftsmarkedet, hvis de har behov for noe undervisning eller teambuilding.

En etasje opp er det et stort rom med åpent landskap. Det skal stå 67 pulter med datamaskiner i denne etasjen. De har halvert det på grunn av koronatiden, men vil etterhvert få på plass alle. Dette er det beste tilbudet for enkeltpersoner. Det kan minne litt om en koreansk internettcafe. Dette rommet vil være oppe helt til midnatt, og på noen spesielle dager så vil de ha oppe enda lenger. Alle maskinene er sponset av OMEN.  

– Nye Eldorado er et hjem for e-sport og gaming, sier Helge Lunde.