Glade og fornøyde kunder foran butikken på Tøyen. F.v Sara Hassan (50) med barnebarnet Maida (6), Ingvild Gundersen og Houdan Sheik (46). Foto: Anita Stellander

Åpnet pop-up-butikk for å hjelpe flyktninger

Denne høsten selger Wid al-Saedy og Ingvild Gundersen brukte klær til inntekt for Dråpen i havet.
Onsdag, 14 oktober, 2020 - 15:49

I et lite lokale på Tøyen, selger Wid Al-Saedy og Ingvild Gundersen brukte klær i en pop-up butikk. Konseptet er enkelt, kundene fyller en bærepose med klær og vippser et valgfritt beløp til

Dråpen i Havet. 

Ideen fikk de da Al-Saedy, etter en innsamling og utlevering av brukte klær til flere flyktningmottak sist vinter, sto igjen med et stort overskudd av tøy.  

– Responsen fra folk som donerte, var enorm. På det meste hadde vi over tusen søppelsekker fylt med klær, sier Al-Saedy.

Hun forklarer at det i tillegg er samlet inn klær til dette formålet. De kan derfor tilby også helt nye klær i butikken. 


Barneklær i butikken. Foto: Ingvild Gundersen

Hjelper flyktninger

Fordi Al-Saedy eier det lille lokalet og butikken driftes frivillig, har de ingen kostnader. Pengene som vippses går uavkortet til Dråpen i havet og deres psykososiale tiltak i flyktningleirene. Gundersen forteller at kundene har vært mange, og at kundegruppen er variert. 

– I begynnelsen var det mest yngre kvinner som kom. Etter at vi begynte å tilby barneklær er kundegruppen stort sett lokale småbarnsmødre.  Behovet er stort, særlig fordi mange loppemarkeder har blitt avlyst, forklarer hun.

Gundersen kjenner godt til betydningen av de psykososiale tiltakene Dråpen i havet gjør for flyktninger i Hellas. Både fordi hun er lokallagskoordinator i Oslo, og fordi hun har vært nede som frivillig i flyktningeleirene.

— Det er føles meningfullt å kunne bidra med og til noe konkret, sier Ingvild Gundersen.

 

Distribuerer klær og mat

Dråpen i havet er en frivillig organisasjon. Den ble grunnlagt av Trude Jacobsen i 2015, ut fra et medmenneskelig ønske om å hjelpe, etter å ha sett flyktninger og nød på nært hold.

Organisasjonen bidrar med distribusjon av mat, klær og hygieneartikler til flyktninger i Hellas. De arrangerer også en rekke pyskososiale tiltak. Eksempelvis engelskundervisning, sportsaktiviteter og håndarbeid både for barn og voksne. Les mer om organisasjonen her.


Caption: 
Fremdeles masse tøy igjen i butikken.
Image usage: 
Multiple uses

Pop-up butikken åpnet tirsdag 22. september og holder åpent tirsdager og søndager frem til og med 18. oktober.