Powerwalking - koronavennlig trening for alle

Power Walk Oslo er et nytt treningstilbud i Frognerparken.
Tirsdag, 13 oktober, 2020 - 23:58

Powerwalking er for de som gjerne unngår treningssenter og løping, men likevel ønsker treningsglede. Denise Wergeland My er gründer av Power Walk Oslo som holder til i Frognerparken. Treningsgruppen ble en sertifisert bedrift nå i august. Denise tilbyr tre forskjellige gruppetimer, avhengig av hvor fort man vil gå.

Powerwalking er kjapp gange satt i system. Timene består av powerwalking med høyintensiv styrketrening og intervaller. Øktene er samtidig skånsomt for rygg og knær ved bruk av riktig teknikk.  

– Jeg har tidligere jobbet med ungdom, der flere slet psykisk. Der foreslo jeg å starte med gågrupper, for det å bevege seg sammen med andre kan hjelpe mot ensomhet og lettere depresjoner. Vi ønsker å være en inkluderende treningsgruppe der alle skal føle seg komfortable, sier Denise Wergeland. 


Ana Ramirez (t.v.) og Hilde Ostensen (t.h.) har vært med flere ganger på Power Walk Oslo. Foto: Emma Nordsteien 

Ana Ramirez (34) og Hilde Ostensen (23) trener hos Power Walk Oslo hver uke. De er begge svært fornøyd med treningsøktene.

– Det var cardioen, teknikken og det sosiale som gjorde at jeg testet ut Power Walk Oslo. Jeg har vært med tre ganger nå og jeg kommer til å fortsette, sier Hilde Ostensen. 

– Jeg har også bare positive opplevelser fra treningsøktene, sier Ana Ramirez.


Bente Moen etter en økt med powerwalking. Foto: Emma Nordsteien 

Kjenner virkningene på kroppen 

Bente Moen har vært med på flere treninger og kjenner virkningene på kroppen. Hun har lenge slitt med problemer og smerter i bekken og knær. I høstferien bestemte familien seg for å ta turen over finnmarksvidda.

– Etter turen ble jeg sjokkert over hvordan kroppen reagerte på all gåingen. Jeg prøvde å bruke teknikkene vi lærer i timene og de eneste smertene jeg fikk var litt stølhet, sier Bente Moen

Forskning støtter Power Walk 

Da Denise Wergeland startet opp i 2018 var hun opptatt av å lese seg opp på teknikker og forskning rundt powerwalking. Hun henvendte seg derfor til Cooper-instituttet i USA.

Forskningen viste at det å gå sakte over lengre tid ikke gir like god effekt som det å gå raskt i kortere perioder. De anbefaler derfor å heller gå raskt flere ganger om dagen enn å gå langsomt en lengre tur.

– Powerwalk er et godt alternativ ved rehabilitering av skader, da det er skånsomt for knær, rygg og ledd ved bruk av riktig teknikk. Mange toppidrettsutøvere bruker dette for å trene seg tilbake etter skader, sier Wergeland.


Oppvarming før treningsøkten. Foto: Emma Nordsteien 

Smittevern på trening

Wergeland tror at det skal mye til før korona setter en stopper for treningstimene. Alle timene er ute i frisk luft med mulighet for god avstand. 

– Jeg sender alltid ut en liste med smittevernreglene våre til nye deltagere. Det er viktig at vi følger myndighetenes retningslinjer, sier Wergeland. 

Øktene foregår i Frognerparken hvor omgivelsene blir brukt ved oppvarming og uttøying. 

– Alle styrkeøvelsene utføres i gresset eller på asfalt så vi har ingen berøringsflater. Jeg har også alltid med meg en liten flaske med antibac i sekken, sier Wergeland.

 

 

Emneord: