Asmund Vik og Inger Hansen er glad for å kunne samles sammen med andre skeive. Foto: Maja Nilsen

Regnbuetreff for seniorer

I 2016 skjønte Aasmund Vik at det var noe som manglet for de eldre, nemlig en møteplass for de skeive.
Fredag, 9 oktober, 2020 - 09:47

– Gjennom historien har ungdom vært fokus i det skeive miljøet. Det har manglet tilbud for de eldre, det ville vi gjøre noe med, sier Aasmund Vik.

Dermed begynte Vik å arrangere regnbuetreff for seniorer annen hver uke.

– Opplegget er hovedsakelig for eldre skeive, men heterofile er også velkomne.

Treffene er arrangert gjennom FRI, en forening for kjønns- og seksualitetsmangfold, som har valgt å samarbeide med kirkens bymisjon.  

– Vi har hatt god kontakt med kirkens bymisjon i flere år. Flere av oss har også jobbet der som frivillige, så å ha treffene her ble et naturlig valg, sier Inger Hansen. Hun er både deltager, og en av arrangørene.

– Betyr mye, for veldig mange

Noen av treffene er fullstappa med foredrag, sang og musikk. Mens andre ganger møtes de bare for en kaffe og hyggelig prat. Uansett hva som står på programmet, har det vist seg at treffene betyr mye, for veldig mange.

– Mange av de eldre sitter kanskje hjemme, og er ensomme. Derfor har treffene mye å si for å komme seg ut og møte andre, sier Inger Hansen.

Færre etter korona

Opplegget har hatt en stor suksess, men det har vært færre deltagere grunnet korona situasjonen.

– Det tikker stadig inn meldinger før treffene, hvor flere av de eldre er triste fordi de rett og slett ikke tørr å møte opp, sier Hansen.

Dette synes Hansen er trist. Hun mener at det å få snakket med noen er viktig, spesielt i den situasjonen vi er i nå. Dermed har Hansen tatt på seg rollen med å ta telefonsamtaler etter treffet, slik at alle skal få muligheten til å ta en prat.

Emneord: