Teater Pappvin spiller forestilling. Maria Ellingsen Ausebø (t.v), Kaja Meløy, og Aila Eckhoff Sinober.

Spiller klassikere med promille

Teater Pappvin startet med show i en kjeller på Grunerløkka. Nå spiller de korona-vennlige forestillinger på Salt.
Mandag, 12 oktober, 2020 - 14:36

– Dette skal være et vorspiel. Det er det vi selger det inn som til publikum. Publikum skal være med på drikkelek-elementet av forestillingen.

Dette sier Aila Eckhoff Sinober, som startet gruppen Teater Pappvin sammen med vennene Mari Elise Haugen og Maria Ellingsen Ausebø. De startet originalt som en farse. Etter hvert ble de populære for å spille ut episoder av Friends, på norsk og med promille i blodet. 

– Vi oversetter manuset på forhånd, og spiller med manus i hånden mens vi drikker alkohol. I tillegg har vi en regissør med på scenen, som gir oss improvisasjonsoppgaver fortløpende. 

Tvunget til å tenke utenfor boksen

Da korona-situasjonen oppstod, måtte de gå vekk fra de vanlige forestillingene. De ble tvunget til å tenke i nye baner. Gruppen ble kontaktet av Salt, som etterspurte en smittevernvennlig forestilling. 

– Friends-forestillingen inneholder mye nærkontakt, og vi skjønte fort at det var for risikofylt å fortsette med den. Da Salt ville sette opp en forestilling som tar hensyn til smittevernreglene, tvang det oss til å tenke utenfor boksen. Vi måtte vurdere hva som kunne gjennomføres med én meters avstand, sier Sinober.

Slik kom idéen om klassiske teaterstykker til gruppen. Teater Pappvin tar for seg flere av de mest kjente teaterstykkene, og fremfører dem som en leseprøve – selvfølgelig med alkohol involvert. De har beholdt elementet med regissør på scenen, med hensikten at det holder skuespillerne på tærne gjennom hele forestillingen.

– Vi var blitt for komfortable med Friends-forestillingen, og hadde lenge hatt planer om å fornye den. Vi hadde nok ikke tenkt på å fornye den på denne måten med mindre det var for korona. Hele situasjonen har definitiv presset oss litt ut av det normale og komfortable. Det har også vært behagelig å få en pause fra Friends, innrømmer Sinober.


Aila Eckhoff Sinober (25). Foto: Privat.

Publikum skal være med 

Teater Pappvin har lenge hatt noen faste publikummere som kjenner forestillingene godt. Gruppen er opptatt av at publikum deltar i showet og de får ofte være med på drikkelek-elementet av forestillingene. 

– Vi selger det inn som et vorspiel, det er i essensen et vors. Publikum skal være med, og vi er opptatt av at alle skal kunne delta uavhengig om de kjenner til stykket fra før eller ikke. Vi har nok fått et litt annet publikum enn det vi hadde da vi spilte Friends. Litt flere av de eldre, gjerne damer som setter pris på å få komme og drikke vin samtidig som de opplever kultur. Vi håper at publikum kan senke skuldrene når de ser på. 

 


Mari Elise Haugen med øl på scenen. Foto: Privat.

Har planer om å fortsette

Gruppen planlegger å fortsette med leseprøver av klassiske stykker frem til det føles trygt å gjøre andre ting. De er heller ikke imot tanken på å holde konseptet gående selv etter korona har roet seg. Likevel vil de forsikre publikum om at de ikke har gått vekk fra de gamle forestillingene, de er rett og slett blitt satt på pause. 

– Vi har hatt det så gøy med klassiske stykker. I tillegg lærer vi mye av å lese dem. Det føles litt som å være tilbake på skolen, og det er veldig gøy, sier Sinober.

31. oktober kan du se Teater Pappvin på Salt, der de skal lese Et Dukkehjem. Sinober forteller at dette stykket er noe mange publikummere har ønsket seg fra dem lenge. Hun kan forsikre om at de til tross for mange improvisasjons-momenter i forestillingene, ikke endrer innholdet. 

– Nora kommer fortsatt til å forlate han. Innholdet forblir det samme. Vi legger bare til elementer av improvisasjon og alkohol. 

 

Emneord: 
Tags: