Kunstneren har malt med akvarell siden 1980. Foto: Aleksandra Rachek

Stiller ut italienske motiver

Kunstner Bjørn Imislunds akvareller fra Italia er på utstilling på Det Italienske Kulturinstitutt i Oslo.
Søndag, 11 oktober, 2020 - 17:54

Utstillingen «Vann og pigment i Italia» åpnet dørene for besøkende på tirsdag 6. oktober. Det var det andre fysiske arrangementet på Kulturinstituttet etter at det hadde holdt stengt på grunn av pandemien. Imislund forteller at akvarellene ble laget i forbindelse med hans reiser til Italia.

– Mange minner henger på veggen her, sier kunstneren.

Reiste rundt i Italia 

Imislund forteller at han besøkte forskjellige steder i Italia om dagen og malte de motivene han syntes var finest om kvelden.


Bildene av Bjørn Imislund gjengir den varme atmosfæren av en italiensk by. Foto: Aleksandra Rachek

– Noe er malt på stedet, noe er malt etter skisser og de bildene jeg tok en gang imellom, forklarer han.

Ifølge kunstneren selv har han prøvd å male med både olje og akryl, men faller alltid tilbake til akvarell.


Imislund diskuterer utstillingen sammen med vennen Jan Hugo Eriksen. Foto: Aleksandra Rachek

– Jeg synes det er mest spennende å male med akvarell. Og det er vanskeligst, så det er en utfordring å gjøre det på mange forskjellige måter, sier han.

Mangel på opplevelser

Kunstnerisk rådgiver og PR-ansvarlig ved Det Italienske Kulturinstitutt, Erle Wold, er veldig glad for at utstillingen foregår fysisk. Hun forteller at Kulturinstituttet også skal arrangere en del foredrag om kunst og italiensk litteratur utover høsten. Disse blir både fysiske og nettbaserte.

– Vi skulle egentlig ha en utstilling av Bjørn Imislund i april, men da var alt helt nedstengt, sier hun.

Wold forteller at mange folk i alle aldre kom på utstillingen, fordi det var mangel på opplevelser på grunn av koronanedstengingen.

– En sånn type ting som utstilling fungerer bra nå, siden folk kommer litt etter litt. Det holder at man registrerer seg når man kommer. Slik har vi oversikt over hvor mange som er inne av gangen. Det fungerer også med smittevern – vi har antibac overalt og vi sjekker at folk holder en meters avstand, forteller hun.


Kunstnerisk rådgiver Erle Wold mener at Imislund hadde vært flink til å bringe den italienske atmosfæren til Oslo i bildene sine. Foto: Aleksandra Rachek

Wold sier at utstillingen og de italienske språkkursene, som også blir holdt fysisk, har så langt fått gode tilbakemeldinger. Dette er hun veldig glad for.


Det lune lyset innenfra: Det Italienske Kulturinstitutt er åpent for gjester på en uværsdag. Foto: Aleksandra Rachek

 

Emneord: