Strømmen Storsenter har siden pandemien startet innført visse koronatiltak for å begrense smitte. Nå skal det bli enda strengere. Foto: Geir Oge Skog

Strengere koronatiltak på Strømmen Storsenter

28. oktober vedtok Lillestrøm kommune nye koronatiltak. Strømmen Storsenter er Norges største som gjør det krevende å sørge for at alle besøkende følger smittevernreglene.
Tirsdag, 3 november, 2020 - 15:16

Strømmen Storsenter får flere tusen besøkende daglig. Smittevern er ekstremt viktig på slike offentlige steder. 

Nye koronatiltak for Lillestrøm kommune

Lillestrøm kommune vedtok nye koronatiltak 28. oktober. Nå er det påbudt med munnbind innendørs på offentlige steder der man ikke kan opprettholde minst en meter avstand. 

Teknisk sjef ved Strømmen Storsenter, Ole Herredsvela, gjør alt han kan for å informere folk om hvor viktig det er å følge smittevernreglene. Herredsvela er glad for at det har kommet nye tiltak. Senteret skal også iverksette nye metoder for å begrense smitten enda mer.

– Vi skal i gang med noe vi kaller koronaverter. Det er folk i inngangspartiene som skal stå å spraye besøkende med antibac og sørge for at alle følger oppmerkningene på gulvet. Det er noe flere er dårlige på, sier Herredsvela.

Flere butikkansatte har også begynt å dele ut gratis munnbind til kunder som kommer uten.

Vil skape trygghet 

– Det viktigste vi gjør, som er et tiltak i seg selv, er å prøve å skape en trygghet, forteller Herredsvela. 


Ole Herredsvela (47) er teknisk sjef for Strømmen Storsenter. Smittevern er det de prioriterer over alt i denne tiden. Foto: Samar Nouri 

Senterkontoret på Strømmen forsøker å skape trygghet blant folk ved å gi god informasjon og være tilgjengelig for butikkene i forhold til å veilede. 


Slike smittevernplakater finner man i hele senteret. Foto: Samar Nouri 

Folk har blitt “smittetrøtte”

Herredsvela merker stor forskjell mellom hvor seriøst smittevernet ble overholdt i starten sammenlignet med nå. 

– Vi ser at folk har blitt mer smittetrøtte. Det er noe vi aldri kan bli. Vi har et mantra som er “smittevern trumfer alt”  og det er sånn det skal være, smiler Herredsvela. 


Herredsvela forteller at å skille motgående og møtende trafikk kan begrense smittefaren. Dessverre er de aller fleste dårlige på å holde seg til riktig side. Foto: Samar Nouri 

Følger ikke en meters avstand 


Cathrine Oldertrøen (38) er butikksjef på Indiska Strømmen. Hun har opplevd at flere ikke opprettholder smittevernreglene. Foto: Samar Nouri 

– Kunder samler seg ofte i hjørnet der salget er og da blir det veldig fort tett. Det har hendt flere ganger at vi må si fra og be dem spre seg, forteller butikksjef på Indiska Strømmen, Cathrine Oldertrøen. 

Hun forteller også at butikken følger koronarutinene til punkt og prikke. Antibac går det mye av. 


De ansatte på Indiska desinfiserer alle kontaktflater og bankterminaler regelmessig. Foto: Samar Nouri 

Hva med Black Friday og julehandel?

Strømmen Storsenter har gjort om Black Friday til Black Week. Målet er å få kundene til å spre handelen sin utover uken. Ingen av butikkene har lov til å ha tilbud som kun gjelder den fredagen og åpningstidene utvides.

– Vi både oppfordrer og markedsfører at folk bør starte julehandelen allerede nå. Det er vanskelig å si hvordan situasjonen utvikler seg men vi håper på mer normale forhold i desember, avslutter Herredsvela.