Raymond Johansen uttaler seg til pressen om de nye tiltakene etter smitteoppblomstringen i Oslo. Foto: Ismail Burak Akkan

Tiltakene kan føre til konkurs

På mandag kom byrådet med strenge regler som rammer utelivsbransjen hardt. Bransjen forventer nye ordninger fra myndighetene for å kunne overleve.
Tirsdag, 27 oktober, 2020 - 16:10

– Vi innfører strengere tiltak for at vi skal fortsatt ha kontroll. Vi innfører strengere tiltak for at vi skal kunne feire jul på en mest mulig normal måte, sier byrådslederen Raymond Johansen under pressekonferansen på mandag på Rådhuset. Etter anbefalingene fra FHI kom byrådet med enda strengere regler til utelivsbransjen. 

Utelivsbransjen opplever utfordrende tider med koronatiltakene. Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke, mener at byrådet i Oslo i praksis har stengt utelivet med de nye tiltakene, melder Aftenposten.

Mange bedrifter allerede er i ferd med å gå konkurs, og bransjen etterlyser nye kompensasjonsordninger fra staten, forteller Mikael Niklasson (32), som er daglig leder på Victoria cafe. 

Se video nedenfor.