Valget i USA stjeler nattesøvnen

Mange nordmenn følger valget i USA tett. For noen har det blitt en besettelse.
Onsdag, 14 oktober, 2020 - 15:17

I oppløpet til valget i USA holdes det flere debatter som går live på natten her i Norge. Nyhetene inneholder mengder med informasjon. Dette ekstreme fokuset på amerikansk politikk i mediene gjør det nærmest umulig å slippe unna.

Flere sitter oppe hele natten for å følge debattene. I videoen over ser man hvordan forskjellige ‘valg-nerder’ følger med. 

Erik Massimo Herstadhagen har jobbet som frivillig for demokratene hvert år siden 2004 i New Hampshire. I år ble planene om å reise over til delstaten avlyst på grunn av korona pandemien. Han må derfor følge valget tett fra Norge. 

– Dette er julekvelden hvert fjerde år for oss valg-nerder. Jeg følger med på alle platformer; det er podcaster, nyhetssendinger, debatter, artikler og blogger. Det er et tjuefire timer i døgnet-kjør. Det tar opp nesten hele dagen, sier han oppstemt. 

Jenny Helene Syse, student på UiO og aktiv i Unge Høyre, følger også tett med på valget. 

– Resultatet av valget i 2016 var veldig overraskende. Da Trump kom til makten, var det som om alt det som var feil med USA kom mye tydligere frem. Jeg ble mer skeptisk til USA, rett og slett. Jeg håper Joe Biden vinner nå i høst. Det blir utrolig spennende! 

Valget blir holdt tredje november, men et klart resultat må man vente på. Det kommer til å ta tid å telle stemmene sendt inn i posten, og det er antydninger til problemer knyttet til poststemmene allerede. ‘Valg-nerdene’ må smøre seg med tålmodighet. 

 

Emneord: