Yasin (21) vil samle inn 50 000 kr til kampen mot brystkreft

Yasin Ahsan Ansari arrangerte fredag en sosial og koronavennlig innsamling til kreftforeningen ved Birkelunden park.
Mandag, 12 oktober, 2020 - 13:55

Innsamlingen i Birkelunden park varte hele fredagen. Yasin Ahsan var prosjektleder for arrangementet, men fikk god hjelp fra venner og bekjente. Etter arrangementet hadde de samlet inn over 18 000 kr. 

– Vi har stått her i hele dag, men det er verdt det når så mange folk kommer og bidrar, sier Yasmin Hero. 

Folk i alle aldre kom bort for å vise støtte. Det ble delt ut roser og energidrikke til alle som møtte opp. De som donerte fikk henge opp en rosa ballong. Etter arrangementet hadde de samlet inn over 18 000 kr på Spleis.no


David Vu (t.v.), Yasin Ahsan og Yasmin Hero (t.h.) i gensere laget av Bajas Design. Foto: Emma Nordsteien

Persontilpasset behandling mot brystkreft

Oktober er kjent som måneden til kampen mot brystkreft. Årets tema er persontilpasset behandling. Hvert år går bedrifter og enkeltpersoner sammen for å samle inn penger til Kreftforeningens arbeid.

– Alt vi samler inn går til forskning på mer persontilpasset behandling. Det gjør at flere kan få den behandlingen som passer best til dem, sier Yasin. 


Gratis roser og energidrikke til de som kom. Foto: Emma Nordsteien

Generalsekretær i Kreftforeningen, Ingrid Stenstadvold Ross, forklarer at forskning på behandling av den enkelte kan være med på å minske sjansen for smertefulle senskader. 

Genserne er laget av Bajas Design for anledningen. Malt på brystet står mottoet til innsamlingen: Sammen knytter vi bånd - støtt kampen mot brystkreft. 

Ønsker å fremme budskapet til flere

– Vi tenker å poste en video med flere kjendiser for å fremme budskapet og innsamlingen. Vi håper at dette setter lys på den saken vi kjemper for, sier Yasin. 

Det er planlagt at videoen kommer om to uker.   


Alle som donerte fikk henge opp en rosa ballong. Foto: Emma Nordsteien

Barberte håret for Ung Kreft

Under lockdown i mars ville Yasin spre glede og positivitet. Han bestemte seg for å samle inn penger til Ung Kreft. Dette er en sak han brenner sterkt for.  

– For å vise empati og solidaritet med alle unge kreftrammede shavet jeg håret mitt. Det er viktig for meg at folk føler seg sett og at vi viser støtte i en vanskelig tid, sier Yasin.  

På Spleis.no kunne alle donere en valgfri sum. Da innsamlingen ble avsluttet i mai kunne Yasin stolt gi bort 50 125 kr til Ung Kreft. 

– Jeg og veldig mange andre står bak ryggen DIN og skal sikre at du får nådd dine mål i livet og får best mulig tilbud og støtte slik at du ikke føler deg alene, skriver Yasin på Spleis.no.


Yasin i midten, med god hjelp fra venner. Foto: Emma Nordsteien

Lenke til Yasin Ahsans innsamling: https://www.spleis.no/project/126899/history

Emneord: