Illustrasjonsbilde: Elever på Stange videregående skole har undervisning i klasserommet. Foto: Privat

50 000 vil avlyse eksamen

I vår besluttet regjeringen å avlyse alle eksamener i grunnskolen og videregående skole for skoleåret 2019/2020. Nå vil elevene avlyse eksamen til våren.
Tirsdag, 24 november, 2020 - 17:21


Leder for Elevorganisasjonen i Viken, Daniel Martinsen vil avlyse eksamen. Foto: Privat

På grunn av koronapandemien ble skolehverdagen endret for elever og lærere i hele Norge, noe som førte til at regjeringen besluttet å avlyse fjorårets eleveksamener. Nå ønsker Elevorganisasjonen å avlyse vårens eksamener og har blant annet opprettet en underskriftskampanje som allerede har fått mye oppmerksomhet.

– Underskriftskampanjen har fått over 50 000 underskrifter, noe jeg tenker viser at her har elevene et tydelig krav om at eksamen må avlyses allerede nå, sier leder av Elevorganisasjonen i Viken, Daniel Martinsen.

Vil ha eksamen

Kunnskapsminister Guri Melby skriver i en e-post til Journalen at hun ønsker å gjennomføre eksamen til våren.


Thom Jambak forstår elevenes bekymringer. Foto: Privat

– Da eksamen ble avlyst våren 2020 var situasjonen mer uoversiktlig enn den er nå. Noen elever var ikke tilbake på skolene før like før eksamen. Nå har vi bedre tid til å forberede ulike scenarier, og vi skal bruke tiden godt, skriver Melby som mener eksamen er en viktig del av elevenes opplæring.

Sentralstyremedlem i Utdanningsforbundet, Thom Jambak forstår at elevene er bekymret men synes det er for tidlig å avlyse eksamen nå. 

Hør mer om hva Elevorganisasjonen og Utdanningsforbundet mener om eksamen til våren:

 

 

Emneord: 
Tags: