Som medlem i DNT ung kan man ta del i et godt fellesskap. Foto: Marius Dalseg Sætre

Arena for å møte nye turkamerater

Storfornøyde medlemmer av DNT ung Oslo.
Onsdag, 4 november, 2020 - 10:57

DNT ung Oslo er ungdomsorganisasjonen til DNT Oslo og Omegn og er landets største friluftsorganisasjon for ungdom. Dersom man er medlem av DNT, bor i Oslo og er mellom 13 og 26 år, er man medlem av DNT ung Oslo. Da det er mange studenter som bor i Oslo, har organisasjonen en stor andel studentmedlemmer.

– Selv om det er de mellom 13 og 26 år som per definisjon er ungdomsmedlemmer, er veldig mange av aktivitene våre for folk helt opp til 30, sier frivilligkoordinator i DNT ung Oslo, Maria Gangås Skaare.

Klatring og padling helt gratis  

DNT ung Oslo har turer i Marka med turledere, arrangerte hytteturer i fjellet og en årlig Basecamp ved Jostedalsbreen. I tillegg tilbys det gratis aktiviteter ukentlig. Flere av aktivitetene springer ut fra DNT Friluftshuset på Sørenga. Her finnes et eget buldrerom. Friluftshuset har et eget kajakklager med kajakkutleie. Man kan buldre, klatre og padle kajakk helt gratis.

– I forbindelse med ny fjordsatsning med ønske om å knytte sammen øyene, er det mye som handler om kajakk fremover, forteller Skaare.


Friluftshuset har eget kajakklager med kajakkutleie. Foto: Marius Dalseg Sætre 

DNT ung er og kjent for Oslo-onsdag hvor man går tur til ulike steder, det være seg til Sognsvann, langs Akerselva, hengekøyetur eller turer til ulike hytter. På den måten kan nye i byen oppleve at man ikke trenger å dra så langt for å få fine naturopplevelser.

– Man trenger ikke være medlem for å benytte seg av tilbudene våre. Vi vil gjerne være der for alle. På de arrangerte fellesturene våre er det dog et lite tillegg i prisen for de som ikke er medlem. DNT ung medlemmer får jo også overnattinger på Markahyttene for 50 kr natta, sier Skaare.

Bli kjent med likesinnede


Maria Gangås Skaare er frivilligkoordinator i DNT ung Oslo. Foto: DNT Oslo og Omegn

Ved å bli frivillig i DNT kan man være med på mye forskjellig. Eksempelvis kan man bli turleder. Da tar man et turlederkurs. Herfra kan man gå videre på turlederstigen og til slutt lede turer i fjellet.

– Som ny student i byen, fra andre byer i landet eller fra andre land, som ikke har så stort sosialt miljø i Oslo, er det mange som oppsøker DNT ung, for å bli kjent med likesinnede. Som medlem i DNT ung kan man ta del i et kjempefint fellesskap. Det er et veldig inkluderende fellesskap på turene våre, forteller Skaare.

Ingvild Eide Røyneberg (26) ble som barn meldt inn i DNT ung av foreldrene sine og har siden beholdt medlemsskapet da hun interesserer seg for friluftsliv.

– Jeg bruker flere av DNT sine tilbud, både for å utforske nye steder jeg ikke har vært på før og for å møte andre friluftsinteresserte. Jeg er også medlem fordi jeg synes DNT gjør en veldig viktig jobb, og jeg har lyst til å støtte deres virksomhet ved å betale kontigenten, sier Røyneberg.  


DNT ung medlem Ingvild Eide Røyneberg (26) synes DNT gjør en viktig jobb. Foto: Privat

Lukrative tilbud

Røyneberg vil anbefale andre å være medlem, uavhengig om man er mye på tur eller ei. Hun tenker at et medlemskap kan gi støtte til en organisasjon som gjør friluftslivet og naturen lettere tilgjengelig for folk. Hun forteller at man som medlem får svært lukrative tilbud på fellesturer for DNT ung, med guidede turer i fjell og mark – alt lagt til rette for at du bare kan møte opp og nyte turen.


DNT ung medlem Signe Lystad (23) anbefaler kajakk på Sørenga. Foto: Privat

– Det er en lav pris for mye hygge. Å være medlem av DNT ung, og kanskje særlig å være med på turer og arrangementer, er også en flott arena for å møte likesinnede og få nye turkamerater. Derfor liker jeg DNT ung og vil anbefale det videre, forteller Røyneberg.

Signe Lystad (23) vil også anbefale DNT ung-medlemskap. Moren hennes tok henne med på hytte-til-hytte-tur i fjellet da hun var yngre. Hun har alltid vært glad i være ute. 

– I sommer gikk jeg flere dager i Etnefjella. Det var veldig fint. Å bruke sommerferien i fjellet er helt topp. Som student kan man teste ut tilbud i nærheten, for eksempel kajakk på Sørenga. Det anbefales, sier Lystad.

Emneord: