Musti, Natnael, Aiba og Kapteinen på scenen i Oslo Konserthus. Foto: Emma Nordsteien

– Det er akkurat nå mennesket trenger musikk

Oslo World holdte avslutningskonsert med Arif, Musti, Aiba, Natnael og Kapteinen på søndag.
Onsdag, 4 november, 2020 - 12:21


Scenen var gjort om til et klasserom. Foto: Emma Nordsteien

Scenen i Oslo Konserthus var gjort om til et klasserom for anledningen. Musikken fra hver artist kom i forskjellig rekkefølge og artistene fikk med seg den noe tomme salen. Konserten bar preg av koronasituasjonen med stor avstand mellom publikum. 

Avslutningskonserten ble åpnet av styreleder Åse Kleveland. Talen til Kleveland tok utganngspunkt i hvordan koronasituasjonen har påvirket Oslo World-festivalen. Hun talte til en halvfull sal, med tomme stoler mellom hver person. 

– Det er akkurat nå mennesket trenger musikk, sa Åse Kleveland i talen sin. 


Åse Kleveland taler for en halvfull sal på Oslo World. Foto: Emma Nordsteien

Festivalsjef Alexandra Støl talte også for forsmalingen med oppfordringer om å holde seg på samme stol, ha på munnbind og holde avstand. Støl takket alle som hadde jobbet for at festivalen kunne holdes i år også. I talen uttrykte hun håpet om at musikken skulle “gi følelsen av at alt dette vil ordne seg”. 

Kristin Sundt markeds- og kommunikasjonsjef ved Oslo Konserthus sier til Journalen at de tok smittevern på alvor. Sundt forteller at publikum syntes det er et positivt og hyggelig tilbud, hvor man også kunne føle seg trygg. 

– Det er jo ingen normal situasjon, men det vet alle som kommer, sier Kristin Sundt. 

 

Emneord: 
Tags: