Dagens koronakrise gjør det utfordrende for underholdningsarenaer å gjennomføre blant annet konserter. Foto: privat

Avlyser og utsetter arrangementer

Oslo Spektrum har den siste tiden måttet avlyse og utsette fremtidige arrangementer på grunn av koronakrisen.
Mandag, 23 november, 2020 - 16:02

Hittil i år har det blitt avlyst og utsatt til sammen rundt 50 planlagte arrangementer som skulle vært avholdt i Oslo Spektrum. Daglig leder ved Oslo Spektrum, Per-Ole Moen, forteller at det i tillegg til arrangementene som har blitt utsatt eller avlyst, var det mellom 30 og 40 arrangementer i kalenderen som heller aldri ble noe av. 

– Det har ligget flere arrangementer inne som bookinger i kalenderen, men disse arrangementene ble aldri planlagt noe videre ettersom alt ble usikkert da koronakrisen traff oss, sier Moen. 

Selv om det ikke er sikkert at alle arrangementene i kalenderen hadde blitt gjennomført uavhengig av Covid-19, er det likevel en stor del av de som mest sannsynlig hadde blitt noe av hvis koronakrisen ikke kom i veien.


Per-Ole Moen håper at Oslo Spektrum kan åpne for publikum igjen snart. Foto: privat

Bestemmer ikke selv

Moen forteller videre at Oslo Spektrum kun er utleier og tilrettelegger for arrangørene av arrangementene. Det er derfor ikke opp til dem å bestemme om arrangementene blir avlyst eller utsatt. 

Live Nation Norge, landets største konsertarrangør, har ikke hatt mulighet til å kommentere saken.

Flytter turneer

De større artistene som har planlagte verdensturneer har flyttet alle turnédatoene gjerne et halvt år til et år frem i tid. 

– De aller fleste prøver så langt det lar seg gjøre å utsette, slik at arragementene kan bli gjennomført på et senere tidspunkt, sier Moen. 

Det kan være utfordrende å utsette turneer som strekker seg over lengre tid, og i noen slike tilfeller blir arrangementene avlyst istedenfor.  

Den engelske musikkgruppen The 1975 er én av flere artister/band som har flyttet sin kommende europaturné. Etter at turneen fikk nye datoer skulle gruppen spille i Spektrum 13. februar 2021, men 6. november kom nyheten om at konserten er avlyst. Anders Hansen (22) kjøpte billett til arrangementet for flere måneder siden da det ennå ikke var koronakrise i landet.

– Jeg synes jo det er veldig synd at man må avlyse konserten, men sånn må det bare bli, sier Hansen. 

Har håp

Moen sier at det er vanskelig å vite nøyaktig når Spektrum kan gjennomføre arrangementer som normalt igjen, og tror man må vente hvertfall rundt ett år. I mellomtiden har de håp om å kunne arrangere mindre arrangementer.

– Vi håper jo på å kunne gjennomføre mindre og kanskje litt annerledes arrangementer nå i vinter og til våren, forteller han. 

Hittil har ikke Spektrum hatt mulighet til å huse noen mindre arrangementer, men de er i gang med å planlegge for julekonsertene til D.D.E. og Kurt Nilsen som skal holdes i desember. 

– Planleggingen går mye på å ha god nok plass til at publikum kan holde avstand til hverandre. Hyppigere renhold, bruk av munnbind i fellesområder og informasjon til publikum om smitteverntiltakene er også viktig, sier Moen.