OsloMet har gått over til digitale eksamensformer i år. Foto: Katrina Svarca

Bekymret for studentene: – Juletiden blir røff

Studentparlamentlederen ved Oslomet er bekymret for den psykiske helsen til studentene nå som jula nærmer seg, og kritiserer OsloMet.
Onsdag, 25 november, 2020 - 15:07

Flere kommuner rundt om i landet frykter økt smitte når studentene vender hjem til jul. Det kan virke som mange allerede har dratt hjem for å delta i undervisningen digitalt, mens andre har planer om å feire jul på studenthybelen uten familie i år. Se hele videosaken nederst.

Hjem til jul

Noen kommuner i Norge har oppfordret til karantene for studenter som vil hjem for å feire jul. De fleste har for lenge siden avlyst fysiske skoleeksamner, og gått over til en digital løsning. l leder for Studentparlamentet OsloMet, Marie Knutsen Bruntveit, er bekymret for den psykiske helsen til studentene og tror flere kommer til å feire jul uten familie i år. Hun tror juletiden blir røff i år.


Bruntveit: Tror psykiske problemer kommer til å øke. Foto: Studentparlamentet OsloMet

Kan feire med andre studenter

Seksjonsleder og rådgiver i SiO Helse, Taran Bing Lorentzen, tror også at det kommer til å bli en økning i antall studenter som feirer uten familie i år. 

– Det kan være fordi noen synes det er så vanskelig. Hva er en nødvendig reise? Kanskje foretrekker noen å heller jobbe, fordi det er enklere.

Begge håper at de som eventuelt blir sittende i karantene kan finne på andre løsninger, eksempelvis digitale. For de som er friske mener Lorentzen at å bare være rundt andre, studenter eller kollegaer, kan være fint. 

Kritisk til fysisk eksamen

Bruntveit er spesielt kritisk til de få skoleeksamenene som fortsatt skal gjennomføres ved OsloMet. Hun frykter at studenter som er syke, men asymptomatiske kan smitte andre. Hun sier også at det kommer til å være studenter som mest sannsynlig møter opp til tross for symptomer. 

– OsloMet må ta det på sin kappe om flere ender opp smittet.

OsloMets tilsvar kan du se i videoen under.

Se hele saken: