Uavhengig av lengden på turen kan du støtte TV-aksjonen. Foto: Elsa Remmert

Bergans gir tilbake til havet

Over 2500 bilder er tagget med #dinturteller på Instagram og mange engasjerte turgåere har vært med på å fjerne plast fra havet.
Tirsdag, 3 november, 2020 - 21:11

Bergans lovet å gi 100.000 kroner til årets TV-aksjon dersom minimum tusen personer brukte emneknaggen #dinturteller på Instagram. Brand Director for Bergans, Ronny Hammer, er svært fornøyd med resultatet fra årets nasjonale turdugnad.

– Engasjementet og det innsamlede beløpet er et betydelig bidrag i kampen mot plast i havet, forteller Hammer på e-post til Journalen.

– På forhånd var vi spente på hva fraværet av bøssebærere som gikk fra dør til dør ville bety for resultatet. Heldigvis har folket vist at de synes saken er viktig og benyttet de digitale tjenestene, fortsetter han.

Oppskriften på #dinturteller

Formålet med innsamlingen var å engasjere turgåere, bidra til fellesskapets beste og få folk ut i naturen. Årets TV-aksjon gikk ut på å samle inn penger til WWF for å rydde plast i havet. Bergans sin oppskrift var enkel:

1. Gå en kort, lang, rask eller rolig tur

2. Ta et bilde underveis

3. Legg det ut på din Instagram og tagg det med #dinturteller, #nrktvaksjonen og #ethavavmuligheter


Ida Ellingsen med fast turfølge bruker #dinturteller. Foto: @friluftspia

4. Som takk for din tur gir Bergans penger for din turdugnad til TV-aksjonen

Aktiv bruk av emnetaggen

Ida Ellingsen er aktiv turgåer og Instagrammer under kontoen @friluftspia. Hun forteller at etter at hun fant emneknaggen på Bergans Instagram, har den ofte vært i bruk.

– Jeg fant emneknaggen på et innlegg av Bergans og har brukt den på alle innleggene mine siden, sier Ida Ellingsen.

Skritt for en renere hverdag

Videre forteller Ronny Hammer at Bergans synes det er viktig å de får med folk ut i naturen og tar vare på den for fremtidens generasjoner. Han forteller at selv etter TV-aksjonen har folk fortsatt å bruke emneknaggen #dinturteller.

– Vi håper at dette bare ett av mange flere skritt på turen til en renere hverdag, avslutter han.